Regler for at holde høns og haner

Du må gerne holde høns og hane i byzone, hvis det ikke giver væsentlige gener.

Roskilde Kommune har udarbejdet en forskrift for hønsehold i byzone og sommerhusområder. Se nedenfor. Forskriften gælder for alle hønsehold i byzone og sommerhusområder i Roskilde Kommune.

Inden du etablerer et hønsehold, er det altid en god ide at orientere dine naboer. Drøft eventuelt placeringen af hønsegården for at undgå naboklager.

Haner kan give anledning til støjgener. Overvej derfor, om det er nødvendigt med hanehold.

Gode råd

• Sådan slipper du for rotter, når du holder høns

Rotter æder både hønsefoder, æg og kyllinger. Derfor er det vigtigt, at du følger nogle enkle råd:

• Opbevar foder i en lukket rottesikret beholder eller tønde. Hvis du vil sikre den ekstra, så hæv tønden over jorden, gerne på noget af metal.
    • Fjern foderrester ved dagens afslutning eller oftere.
    • Hold hønsehus og -gård fri fra tæt beplantning.
    • Byg hønsehuse / bure efter flg. retningslinjer:
    • Undgå tæt beplantning, der hvor du placerer hønsehuset og -gården.
    • Hønsehuset/buret skal som minimum være hævet 35-40 cm over jorden for ikke at give rotterne et skjulested.
    • Indhegningen til hønsegården skal rottesikres ned til en dybde på minimum 60 cm under terræn.
    • Hegnet skal have et net med maskevidde under 2 cm.

Husk:

Hvis du ser en rotte eller tegn på rotter, skal du altid anmelde det. Anmeld fund af rotter.

Senest opdateret

10.08.2017