You are here

Ledig, medlem af a-kasse

Er du ledig og forsikret i en a-kasse, skal du sørge for at melde dig ledig på første ledighedsdag på Jobnet.dk.

Tilmelding som ledig på Jobnet.dk kræver NemID. Du kan få hjælp i jobcentret i din bopælskommune og i din a-kasse.

Du kan først få a-kasse dagpenge, når du er meldt ledig på Jobnet.dk. Senest 3 uger efter du er meldt ledig, skal du have lagt et fyldestgørende CV (beskrivelse af uddannelse, erhvervserfaring og personlige kompetencer) ind på Jobnet. I Jobcentret er der adgang til Jobnet, hvorfra du som arbejdssøgende kan komme videre til alle stillingsopslag i en landsdækkende database.

Dit CV skal løbende opdateres, så det altid er så korrekt som muligt. Du skal selv holde øje med, om der kommet henvendelse fra interesserede arbejdsgivere.

Mindst hver tredje måned skal du have kontakt med Jobcentret. Her afklares kvalifikationer, muligheder og jobønsker, og du kan få vejledning og hjælp til jobsøgning. I jobcentret kan du videre få tilbud om ansættelse med løntilskud, virksomhedspraktik, kurser m.v., og der bliver udarbejdet en skriftlig jobplan.

Generelt gælder, at man som ledig, og som en forudsætning for at modtage offentlig forsørgelse, skal være aktiv jobsøgende. Man skal videre tage imod et tilbudt job.

Senest en måned efter du er meldt ledig, skal du deltage i en samtale med din a-kasse om din jobsøgning. Du kan spørge din a-kasse om rådighedsregler, retten til dagpenge m.v.

Læs mere på Jobnets hjemmeside, hvor du også kan oprette dig som ledig og søge efter job og på Borger.dk.

På Jobrapido kan du finde stillinger på alle websites i Danmark

Den Digitale Hotline logo grafik

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til selvbetjening eller har du generelle spørgsmål?

Kontakt

Jobcenter Roskilde
Rådhusbuen 3
4000 Roskilde
Administration Social Job og Sundhed
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

21.09.2017