Byg og Miljø - information om selvbetjening

Vi har samlet generel information om brugen af Byg og Miljø, forklaring af ansøgningstyper, samt links til de mest anvendte ansøgningstyper.

Før du går i gang med dit byggearbejde, skal du ansøge om tilladelse hos kommunen. Ansøgningen skal indsendes digitalt via selvbetjeningsløsningen Byg- og Miljø.

Byg og Miljø er en landsdækkende selvbetjeningsløsning der er udviklet i samarbejde mellem stat og kommunerne.

Du skal bruge NemID for at logge på.

Læs mere om, hvad Byg og Miljø er og samme sted kan du også, i venstre side, finde yderligere information og guides til brug af systemet mv.

Byg- og Miljø guider dig gennem ansøgningsforløbet og lader dig vide, hvilke oplysninger vi skal bruge til at behandle lige netop dit byggeprojekt. Her kan du også se, om der er en lokalplan eller andre bindinger på din ejendom, der har indflydelse på, hvad du må bygge. Når du skal undersøge tinglysningen for servitutter mv. skal du dog logge på tinglysningen, og også her bruge dit nemID.

Vi har nedenfor listet en række links til de mest anvendte ansøgningstyper, yderligere information om ansøgningstyperne mv.

Generel hjælp til at logge på, og bruge systemet henvises der til systemets egne guides.

Øvrige vejledninger:

Generel guide til Byg og Miljø

Generel hjælp fra Byg og Miljø vedr. bygningsreglement

Lovliggørelse af allerede opført byggeri

Kom rigtig fra start med dine nye småbygninger

Binary Data Vejledning_til_indsendelse_af_supplerende_materiale_til_Byg_og_Miljoe.pdf

Byggesag - Bolig
Afdeling Miljø og Byggesag