You are here

Byens Hus

Byens Hus er dit, mit og vores hus.

Gå til hjemmesiden for Byens Hus

Byrådet i Roskilde har besluttet, at det gamle rådhus skal være et Byens Hus for alle borgere. Et hus fuld af liv, spændende aktiviteter og et sted, der stimulerer det aktive demokrati og medborgerskab i Roskilde Kommune.

Siden november 2013 har borgere, aktører og politikere været inddraget i udviklingen af Byens Hus. Mange af de fremkomne ideer kredser om Byens Hus som kommunens forpost eller showroom til præsentation af kommunens mange muligheder. Et hus som understøtter det nye Stændertorv, Latinerhaven og Kulturstrøget med sammenhængende aktiviteter og backstagefunktion for arrangementer på Stændertorvet. Et demokratisk mødested og et hus, der skaber liv både indendørs og udendørs, bl.a. gennem cafeliv og borgerrettede aktiviteter.

Visionen for Byens Hus, samt de mange ideer er blevet til 4 hovedtemaer. Hovedtemaerne skal styrke husets profil og identitet, men også ses som inspiration for, hvad huset kan indeholde. Temaerne skal løbende udvikles.

  • Byens Hus som forpost
  • Byens Hus som det permanente folkemøde
  • Byens Hus som katalysator for byliv
  • Byens Hus for studerende

Byens Hus på Stændertorvet er borgernes nye hus. Huset skal være et kulturelt samlingssted, en forpost for kommunens attraktioner, et moderne tingsted med plads til politiske drøftelser og et hus der summer af liv - blandt andet fra studerende.

Publikationer

Kontakt

Kathrine Krone Laurent
Stændertorvet 1D
4000 Roskilde
Afdeling Byens hus
Administration By Kultur og Miljø

Senest opdateret

08.03.2016