You are here

Fars Køkkenskole i Roskilde Kommune

  • Fars Køkkenskole

    Fotograf: Line Reick

    Koncentrationen og nysgerrigheden er stor, da fædre og børn tilberedte lækre fiskefrikadeller med chili og grøntsager

  • Fars Køkkenskole

    Fotograf: Line Reick

    Koncentrationen og nysgerrigheden er stor, da fædre og børn tilberedte lækre fiskefrikadeller med chili og grøntsager

  • Fars Køkkenskole

    Fotograf: Line Reick

    Koncentrationen og nysgerrigheden er stor, da fædre og børn tilberedte lækre fiskefrikadeller med chili og grøntsager

  • Fars Køkkenskole

    Fotograf: Line Reick

    Koncentrationen og nysgerrigheden er stor, da fædre og børn tilberedte lækre fiskefrikadeller med chili og grøntsager

I Fars Køkkenskole lærer fædre, hvordan de laver nem og sund hverdagsmad med deres børn, der er elever fra Tjørnegårdskolen.

I Roskilde Kommune er det Tjørnegårdskolens skolekøkken, der danner rammen om Fars Køkkenskole, der er et tilbud til Tjørnegårdsskolens elever og deres fædre. Her sætter sjove og dygtige undervisere gang i køkkenløjerne og lærer fædre og børn i 2.-4. klasse at lave lækker og sund hverdagsmad sammen. Det skal nemlig være nemmere og sjovere for fædrene at lave mad med deres børn.

Mange børn oplever ikke glæden ved at kunne lave deres egen mad. Men på Fars Køkkenskole får fædre og børn modet til at kaste sig over madlavning, så de også efter køkkenskolen laver mere mad sammen derhjemme. For 300. kr. kan far og 1-2 børn deltage på de fem aftener og få mad, opskrifter og undervisning. En af aftenerne er der endda mulighed for, at invitere en gæst til at spise med fx mor, bedstemor eller bedstefar.

To fluer med ét smæk

”Cowboytoast på den grove måde”, ”Fars sorte knaldperler” og ”Blødis med blodtud” er nogle af de hverdagsretter, som deltagerne i Fars Køkkenskole kokkererer. Ved at få fædrene på banen slår man to fluer med et smæk, idet man forbedrer mænds sundhed, som halter efter kvindernes, og samtidig lægger grunden til sunde madvaner hos børnene.

På holdene er der plads til 10-12 fædre og deres børn. Signe på 9 år er ikke i tvivl om, at det er sjovt og fedt at lave mad med far og Signes far er også begejstret for den lærerige hyggestund med datteren. I alt lærer fædre og børn 35 fif og fiduser, der gør det nemmere for far at have børnene med i køkkenet.

Med stor succes

Fars køkkenskole blev udviklet og afprøvet i Vallensbæk Kommune i 2012-2015, og med støtte fra Nordea-fonden er projektet nu også en realitet i Roskilde og ni andre kommuner. Og succes fortsætter tilsyneladende i Roskilde, hvor Tjørnegårdskolen hurtigt havde to fyldte hold med 12 fædre og børn på hvert hold. Initiativet startede i september 2015 og planen er, at den store succes gentages i 2016.

Senest opdateret

08.06.2016