You are here

Klubber

Klubben er et socialt samlingspunkt for børn og unge

Har du modtaget et klubtilbud, du ønsker at besvare, skal du benytte selvbetjeningsløsningen Digital Pladsanvisning. Læs desuden mere om ind- og udmeldelse i klub under spørgsmål og svar længere nede på denne side.

Har du spørgsmål til ind- eller udmeldelse, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

Klubberne

Klubberne holder åben i forlængelse af skoledagen, og der tilbydes forskellige aften- og weekendarrangementer. Demokrati og medbestemmelse er en vigtig faktor, og det er børnene og de enkelte afdelinger, der planlægger de forskellige arrangementer. Læs mere under "Hvad er en klub?".

Nogen børn bruger klubberne som "drop in" steder, hvor de slapper af, nyder et madtilbud og får sig en hyggesnak med vennerne og de voksne, inden de skal videre til deres sportsaktiviteter. Andre børn bruger de mange varierede udbud af kreative udfoldelsesmuligheder i hobbyværksteder, udeliv med dyr, streetbaner, boldbaner og meget mere. De trygge fællesskaber og børnenes medinddragelse danner rammen for sociale relationer, spændende oplevelser og aktiviteter – både i lokalområdet og på tværs af kommunens klubber.

Læs mere de forskellige aktiviteter og tilbud på klubbernes egne hjemmesider.

Derudover er der Klub Viadukten (selvejende institution).

Klublivet og medarbejderne udfordrer og støtter de unge, så de kommer godt ind i ungdomslivet. Det sker blandt andet gennem tilbud KLUB UNG til de 13 – 17-årige.

Spørgsmål og svar

 • Hvad er en klub?

  Klubberne er kendt for at være et samlingssted for børn og unge fra 4. – 7. klasse, hvor venskaber bliver skabt og udviklet. Klubberne har åben hver dag efter børnenes skoletid, og der tilbydes forskellige aften- og weekendarrangementer. Herudover har klubberne åbent i skoleferier og skolefridage, hvor der er udvidede åbningstider.

  Klubberne har et varieret udbud af kreative udfoldelsesmuligheder i et nærværende miljø, børn og voksne i mellem. Demokrati og medbestemmelse er en vigtig faktor, og det betyder at børnene har stor indflydelse på, hvad der skal foregå i klubberne

  Der tilbydes forskellige aften- og weekendarrangementer og længere ture, såsom klubbernes fælles skitur og tur til Vilde Vulkaner, hvor henholdsvis 200 og 490 medlemmer tager af sted sammen.

  Klubberne har ligeledes flere aften-arrangementer såsom:

  Mor/datter-aftener, far/søn-aftener, biografture, fisketure, alkoholfrie diskotekaftener, Halloweenarrangementer, sommerfester, E-sportarrangementer på Musicon, rollespilsturneringer, natsjov i afdelingernes tilhørende haller, tur til BonBon-land mm.

  Derudover tilbyder klubberne weekendarrangementer til eksempelvis Køge fodboldstævne, Aalborg musikfestival, 1-dags ture til skisportssteder, ture til Lalandia, koloniture, storbysture, motocross-stævner m.m.

 • Hvor ligger klubberne?

  De forskellige klubafdelinger ligger spredt udover hele kommunen.

  På kortet nedenfor kan du søge på din adresse, og dermed se hvilke klubber, der ligger tæt på dig. Du kan også søge på afdelingens navn.

   
 • Hvem kan få en klubplads?

  Klubberne er for alle børn og unge fra slutningen af 3. klasse (1. maj) og indtil man går ud af 7. klasse (den sidste dag i sommerferien).

  Alle børn, der går i 3. - 4. klasse og bor i Roskilde Kommune, er garanteret en plads i en af kommunens klubber.

 • Hvordan melder jeg mit barn ind (overgang fra 3. klasse)?

  Forældre med børn i 3. klasse (bosat i Roskilde Kommune) vil i januar 2017 modtage et brev i den digitale postkasse vedrørende klubindskrivning 2017/2018 med start 1. maj 2017.

  Selvbetjeningsløsningen Digital Pladsanvisning skal benyttes til at acceptere eller afvise den tilbudte klubplads. Her kan du også skrive dit barn op til en anden klub.

  Har du problemer med indmeldelsen, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

  De enkelte klubber informerer om opstart m.v. på deres hjemmeside.

  Barn i folkeskole

  Går dit barn i en folkeskole i Roskilde Kommune, får dit barn tilbudt en klubplads sammen med sine klassekammerater. Pladsen gælder fra 1. maj.

  Barn i privatskole/friskole

  Går dit barn i privatskole/friskole i Roskilde Kommune, og er dit barn bosat i Roskilde Kommune, får dit barn tilbudt en klubplads sammen med sine klassekammerater. Pladsen gælder fra 1. maj.

  Går dit barn i privatskole/friskole uden for Roskilde Kommune, og er dit barn bosat i Roskilde Kommune, får dit barn tilbudt en klubplads i jeres bopælsdistrikt. Pladsen gælder fra 1. maj.

  Barn i privatskole/friskole - ikke bosat i Roskilde Kommune

  Er dit barn ikke bosat i Roskilde Kommune, skal du kontakte Skole og Klub, tlf. 46 31 40 47. Herefter kan du opskrive dit barn via selvbetjeningsløsningen Digital Pladsanvisning, når der åbnes for indskrivning af 3. klasser i slutningen af januar. Du skal være opmærksom på, at der kan forekomme en eventuel merpris, hvis dit barn ikke bor i Roskilde Kommune.

   

 • Hvordan melder jeg mit barn ind (4. - 7. klasse)?

  Indmeldelse skal ske via vores selvbetjeningsløsning.

  Læs mere de forskellige aktiviteter og tilbud på klubbernes egne hjemmesider.

  Derudover er der Klub Viadukten (selvejende institution).

  Har du problemer med indmeldelsen, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

  Bopæl udenfor for Roskilde

  Du indmelder dit barn via vores selvbetjeningsløsning. Du skal være opmærksom på, at der kan forekomme en eventuel merpris, hvis dit barn ikke er bosat i Roskilde Kommune.

 • Hvad koster det? Og hvad med friplads og søskenderabat?

  Pris for klubplads

  En klubplads koster 379 kr. pr. måned i 2017.

  Læs mere om takster.

  Betalingskort

  Der kan forventes medfinansiering af større aktiviteter og materialer. Børnene et personligt betalingskort til betaling af dette.

  Friplads

  Du kan søge om friplads efter gældende regler.

  Det er ikke muligt at få søskenderabat i klubber.

 • Hvad er klubbens åbningstider?

  Klubberne har åben hver dag efter børnenes skoletid. Alle fem klubber holder også åbent i ferier og på fridage, hvor der er udvidede åbningstider.

  Børnene kan komme og gå, som de vil og har lyst til indenfor klubbens åbningstid.

 • Hvad med morgenpasning?

  Der er ingen morgenpasning i klubberne, men hvis dit barn går i 3. klasse, er der mulighed for morgenpasning i dit barns SFO fra den 1. maj og frem til skolestart i 4. klasse.

  Ønsker du morgenpasning i dit barns SFO frem til skolestart i 4. klasse, skal du udfylde denne blanket Tilmelding til morgenpasning. Blanketten skal du aflevere i dit barns SFO.

  Se priser på morgenpasning under Takster.

 • Hvordan melder jeg mit barn ud af klubben?

  Udmeldelse skal ske via vores selvbetjeningsløsning. Udmeldelsen skal ske med én måneds varsel med virkning pr. den 15. eller den sidste dag i en måned.

  Har du problemer med udmeldelsen, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

  Børn der går i 7. klasse, bliver automatisk meldt ud med virkning fra den første skoledag i 8. klasse.

Dokumenter

Ny styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i de kommunale klubber

Tilsyn fritid og ungdomsklubber

Kontakt

Skole og Klub
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Skole og Klubber
Administration Skole og Børn
Tlf 46 31 40 47

Senest opdateret

25.04.2017