You are here

Hvordan bruger vi pengene bedst i kommunen?

Hør Joy Mogensen fortælle, hvordan budgetborgermøderne kommer til at foregå

Roskilde Kommunes budget for 2019 er til debat, og vi vil gerne have dine indspark.

Få et kig ind i politikernes maskinrum og fortæl dem samtidig, hvad der er vigtigst for dig at få prioriteret i det næste budget.

Hvert år arbejder byrådet med at lægge budget for, hvordan skattekronerne kan strækkes til mere. Byrådet vil i dialog med dig, og høre hvad du mener. Tag dine forslag og ideer til en bedre kommune under armen, og så får politikerne dem med sig videre til budgetforhandlingerne efter sommerferien.

På borgermødet vil vi diskutere, hvilke værdier der er vigtigst for dig og for fællesskabet. Derefter skal vi sammen diskutere forskellige muligheder for at få pengene til at strække sig til mest. Du har altså en unik mulighed for at præge politikernes arbejde – da politikere fra byrådet er med på en lytter.

Kort sagt kan du altså være en slags byrådsmedlem for en aften. Så grib chancen, lån politikernes ører og kom med dine forslag, vilde idéer og de punkter, som du synes, at politikerne skal være særligt opmærksomme på frem mod budgetforhandlingerne for 2019.

Husk at tilmelde dig herunder!

Borgermøderne holdes tre steder i kommunen

15. maj, kl. 18.30-21.30 - Østervangskolen, Festsalen, Astersvej 15, 4000 Roskilde

28. maj, kl. 18.30-21.30 - Viby Sj. Idrætscenter, hal 1+2, Lindevej 32, 4130 Viby Sj.

18. juni, kl. 18.30-21.30 - Jyllingehallerne, Multihallen, Planetvej 35, 4040 Jyllinge

Fakta om borgermødets forløb

  • Der vil være fire runder. Første runde handler om at vælge fælles værdier ud fra spørgsmålet: ”Hvad gjorde, at jeg kom i dag?”.
  • I de næste tre runder skal hvert bord snakke om forskellige forslag til at bruge pengene på en anden måde i det kommende budgetår.
  • På mødet skal det debatteres, hvordan politikernes og dine egne forslag vil påvirke dig som borger. Sammen med dit bord skal forslagene prioriteres.
  • I hver runde har du mulighed for komme med din kommentar til politikerne. Du kan altså påvirke de drøftelser, som byrådet normalt foretager ”bag lukkede døre”.

Kontakt

Byrådssekretariatet
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling HR og Byrådssekretariatet
Administration Kommunaldirektøren
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

17.05.2018