You are here

Kulturarven - vores fælles identitet

Fortællingerne om fortiden berører os alle.

Afsættet er kommunens pligt til at sikre kulturarven i planlægningen, men sigtet er bredere, og vi starter et andet sted: Vi vil gøre bevaring af kulturarven til fælles hjerteblod for alle i kommunen.

Derfor begynder vi med en bærende fortælling i kommunen - historien om Roskilde Fjord og dens betydning for Danmarks og vores lokale historie. Bevarende lokalplaner er for de indviede, men fortællingerne om fortiden handler om vores fælles identitet. De berører os alle.

I maj letter vi anker og sejler ud på fjorden. Her skal 60 politikere, ildsjæle, erhvervsfolk, embedsmænd og museumsinspektører workshoppe om fjordens historie om bord. Hvilke fortællinger er vigtige? Hvordan bevarer vi de synlige spor? Hvordan sætter vi kulturarven i spil? Undervejs går vi fra borde og besøger fjordens kulturarv. Blandt andet tager vi til Jyllinge, hvor vi har lavet et værdikatalog som pilotprojekt som optakt. Værdikataloget er en kærlig omfavnelse af landsbyens historier. Ikke bare bygningerne men også røverhistorierne, personerne og tingene.

Senest opdateret

17.09.2015