You are here

Madens Uge i skolen i uge 41

Roskilde Kommune har gennem flere år sat fokus på at skabe gode vilkår for maden og måltiderne på skolerne.

 

Som led i dette arbejde afholder vi Madens uge i Skolen i uge 41 med tilbud om aktiviteter til 4.-8. klassetrin. Formålet er at gøre særligt eleverne opmærksomme på madens og måltidets betydning for deres trivsel og læring. Madens uge byder på disse aktiviteter til skolerne:  

  • Madpakkeværksted på ZBC for 6. klassetrin
  • Lær om vildt på Boserupgård Naturcenter for 4.-6. klassetrin
  • Undervisning med fødevarevirksomhed

Læs mere om aktiviteterne herunder.

Aktiviteter i Skolemadens uge

  • MadpakkeJam

    6. klasse deltager i et madpakkeværksted på ZBC, hvor de arbejder med at lave velsmagende og sunde madpakker. Eleverne får opmærksomhed og handlekompetence i forhold til madens betydning for deres trivsel og læring.

    Vi tager udgangspunkt i "madpakkens fem fingre": korn, grønt, frugt, fisk og kød – og eleverne fremstiller selv deres madpakke ud fra ’madpakkehånden’. Vi slutter værkstedet af med at spise madpakken i fællesskab – og ser hvad vi har lært gennem en quiz.

    Undervisningen varetages af elever og lærere fra ZBC.

    Det er en forudsætning at minimum én af klassens lærere deltager aktivt i værkstedet sammen med eleverne.

    Hvor: ZBC, Maglegårdsvej 8, 4000 Roskilde
    Varighed: 1½ time

    Tilmelding til denne aktivitet er lukket

  • Vild med mad – Danmarks Jægerforbund

    Vild med mad – Danmarks Jægerforbund

    9. oktober – kl. 10-14

    Målgruppe: 4.-6. klasse

    Antal deltagere: 3 klasser

    Forløb: Formidler fra Danmarks Jægerforbund forlægger et dådyr og bagefter kan elever selv få lov til at prøve at flå en fasan i grupper.

    Tilmelding til denne aktivitet er lukket

  • Undervisning med fødevarevirksomheder

    I Madens uge i skolen får udvalgte 6. og 7. klasser muligheden for at besøge to virksomheder i Roskilde, som arbejder med fødevarer på vidt forskellige måder. På Comwell arbejder køkkenet ambitiøst med bæredygtighed og forebyggelse af madspild. På Bondegaarden er produktion af oksekød tæt forbundet med naturpleje. Klasserne afprøver et særligt undervisningsforløb, både i undervisningen på skolen og på virksomhedsbesøget, som giver dem ny viden om mad og fødevarer.

    Se mere i nedenstående klip:

    https://www.youtube.com/watch?v=1u7grO7uV-s&t

     

    https://www.youtube.com/watch?v=ZK8wxiZHX_s

     

Senest opdateret

04.10.2018