You are here

Pas

Du kan kun bestille pas og kørekort ved personlig henvendelse, men du skal bestille tid her på siden.

Du kan bestille pas på Jyllinge Bibliotek, Viby Bibliotek, Roskilde Rådhus og i særlige tidsrum på Roskilde Bibliotek. Se adresser og åbningstider.

Borgerservice på rådhuset, Jyllinge Bibliotek og Viby Bibliotek tage dit pasfoto. Det koster kr. 120,-

Når du har bestilt dit nye pas, går der op til 15 hverdage, før du får det. Det færdige pas fremsendes til dig på den adresse, du opgiver ved bestillingen. Du kan også vælge at hente det selv på Roskilde Bibliotek. Se adresse og åbningstider.

Vær opmærksom på, at nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt seks måneder ud over rejsens varighed.

Spørgsmål og svar

 • Hvad skal jeg tage med?

  • Dit sidst udstedte pas, hvis passet skal fornys
  • Original dåbs- eller navneattest, hvis du ikke har et pas i forvejen
  • Fødselsattest, hvis du søger om pas til et unavngivet barn
  • Sundhedskort, hvis dit personnummer ikke fremgår af attesten eller af din billedlegitimation, og du ikke har et pas i forvejen
  • Et pasfoto, med mindre du får taget foto i Borgerservice
  • Underskrevet ansøgning hvis du er under 18 år

  Se kravene til pasfotoets kvalitet

 • Skal jeg have et pasfoto med?

  Borgerservice på rådhuset, Jyllinge og Viby biblioteker kan tage et foto af dig. Det koster 120 kr. Bemærk, at du ikke får papirbilleder med hjem.

  Hvis du selv medbringer et pasfoto, skal du være opmærksom på de særlige krav til fotoets kvalitet. Se kravene til pasfotoets kvalitet

 • Skal mit barn have sit eget pas?

  Børn skal have deres eget pas, uanset alder.

  Barnet, du søger pas til, skal være til stede ved ansøgningen. Indehaverne af forældremyndigheden skal underskrive ansøgningen. Hvis ikke begge forældre er personligt til stede i Borgerservice, skal ansøgningen udfyldes og underskrives af begge forældre på forhånd og tages med.

  Hvis du skal have lavet pas til dit barn eller forlænge dit barns pas, skal begge forældre skrive under på ansøgningen, hvis der er fælles forældremyndighedHent og udfyld ansøgningsskema på forhånd OBS! Øverste del af skemaet skal udfyldes inden det skrives under.
  Møder du op i Borgerservice med et underskrevet skema, hvor det øverste ikke er udfyldt, er vi desværre forpligtet til at destruere skemaet, da det i så fald er ugyldigt.

  Når du søger om pas til dit barn, gælder de samme regler for foto som for pas til voksne. Dog skal børn under 12 år ikke afgive fingeraftryk.

  Husk at medbringe:

  • Original dåbsattest, navneattest eller fødselsattest for barnet
  • Evt et pasfoto af barnet
  • Dokumentation af rette navn. Dette er kun nødvendigt, hvis du ved, at der er fejl i dine navneoplysninger hos det Centrale Personregister, eller hvis barnets navn for nyligt er ændret fx i forbindelse med dåb

  Se kravene til pasfotoets kvalitet

  Udskriv, udfyld og underskriv ansøgning om pas inklusiv samtykkeerklæring

 • Skal barnet være personligt til stede?

  Ja. Barnet, du søger pas til, skal være personligt til stede ved ansøgning om pas, uanset alder.

  Indtil barnet er 18 år, skal indehaverne af forældremyndigheden udfylde en samtykkeerklæring. Begge forældre behøver ikke at være til stede ved ansøgningen, hvis I på forhånd udfylder og underskriver en ansøgning. Udskriv, udfyld og underskriv ansøgning om pas inklusiv samtykkeerklæring.

 • Skal jeg afgive fingeraftryk?

  For at sikre passene mod forfalskninger og misbrug, skal alle nye pas have fingeraftryk. Det lægges i krypteret form i passets chip, så det kun kan læses digitalt. 

  Politiet kan ikke se fingeraftrykkene, og de bliver heller ikke gemt for eftertiden. Børn under 12 år skal ikke afgive fingeraftryk. 

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistet mit pas?

  Har du mistet dit pas, skal du henvende dig personligt i Borgerservice. Du skal huske at tage legitimation med såsom kørekort, sundhedskort, dåbsattest eller navneattest.

  Hvis det er et barn under 18, der har mistet sit pas, skal barnet være til stede ved ansøgningen. Indehaverne af forældremyndigheden skal underskrive en erklæring om bortkommet pas. Hvis ikke begge forældre er personligt til stede i Borgerservice, skal erklæringen printes ud, udfyldes og underskrives af begge forældre på forhånd og tages med.

  Hent og udfyld bortkomsterklæring på forhånd.

 • Hvilke regler gælder i udlandet?

  Udenrigsministeriets Borgerservice kan hjælpe med oplysninger om andre landes pas- og visumregler.

  Pas- og visumregler i andre lande

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har brug for et pas her og nu?

  Hvis dit pas er udløbet eller bortkommet, og du ikke kan vente 14 dage på at få et nyt, kan du få et midlertidigt pas, du kan få med hjem samme dag.

  Er dit pas udløbet for mindre end 3 måneder siden, kan vi forlænge dit pas i stedet for. Vær opmærksom på, at et pas kun kan forlænges én gang. Hvis det er til et barn under 18 år, skal begge forældremyndighedsindehavere stadig skrive under for forlængelsen af passet.

  Du skal henvende dig personligt i Borgerservice.

  Det midlertidige pas er gratis, hvis du bestiller et nyt pas samtidig.

  Du skal selv undersøge, om det land, du skal rejse til, godtager et midlertidigt udstedt pas. Du kan spørge på landets ambassade.

  Se oversigt over ambassader i Danmark

Priser for pas 2017

 • 0-11 år: 115 kr.
 • 12-17 år: 141 kr.
 • 18-64 år: 626 kr.
 • 65 år og derover: 376 kr.

​Priserne er eksklusiv foto. I Borgerservice kan vi tage fotos af alle, men der kan dog være udfordringer af helt små. Det koster 120 kr.

Hotline Sjælland

Brug for hjælp til selvbetjening?

 • Ring 46 31 30 20
 • Mandag-fredag 9-16

Få hjælp til at betjene dig selv på nettet.

Kontakt

Borgerservice
Administration By Kultur og Miljø

Senest opdateret

18.04.2017