You are here

Min Kilde

Roskilde Kommune har besluttet at lukke Min Kilde - med virkning fra den 1. januar 2015.

Roskilde Kommune iværksatte det ambitiøse projekt MinKilde.dk i 2009 og lancerede løsningen i 2010.
 
Visionen var at MinKilde skulle være roskildeborgerens samlede indgang til det digitale offentlige Danmark – herunder ikke mindst give borgeren adgang til egne data i Roskilde Kommunes IT systemer.
 
MinKilde har på mange måder været en stor succes. Den har bidraget til at borgerne har haft en oplevelse at Roskilde Kommune har været på forkant og lavet lokale løsninger, der hvor det fællesoffentlig digitale Danmark endnu ikke havde leveret.
 
Dette er også blevet anerkendt ved at Roskilde Kommune har vundet prisen ’Bedst på nettet – 2 år i træk!
 
Der er sket meget med den teknologiske udvikling siden 2009. Det er der derfor også med digitaliseringen af den offentlige forvaltning og visionen om at borgeren kan/skal betjene sig selv digitalt og tilgå sine egne oplysninger er mere og mere blevet en dagsorden som man forfølger i nationalt regi – og det giver derfor ikke længere på samme måde mening at gå enegang som kommune med at lave lokale løsninger.
 
MinKilde blev således på flere områder med tiden en dublet af noget, som kunne findes mange andre steder og fremstod derfor hverken behovsmæssigt, teknisk, administrativt eller økonomisk, som den rigtige løsning.
 
Min Kilde blev derfor lukket med virkning fra den 1. januar 2015.

Spørgsmål og svar

 • Hvor finder jeg oplysninger om mit barn?

  Det kan være svært at huske alle detaljer om barnets første år. På borger.dk er det nemt at finde de ønskede oplysninger.

  I Barnets Bog kan du  se Sundhedsplejerskens notater om dit barn, højde- og vægtkurver, samt kommende aftaler med sundhedsplejersken.

  Log på borger.dk og se Barnets bog - kræver NemID

 • Hvor får jeg adgang til min Digital Post?

  Roskilde Kommune sender nu Digital Post til dig, med mindre du er blevet fritaget. Her kan du modtage og sende digital post til og fra det offentlige.

  Du læser din digitale post fra det offentlige enten på borger.dk eller i e-Boks.dk, alt efter hvad du foretrækker. Uanset om du logger på borger.dk eller e-Boks.dk, er det den samme indbakke og den samme digitale post, du ser.

  Log på med din NemID og åbn din digitale postkasse her

  Læs mere om Digital Post på vores hjemmeside her

 • Hvor finder jeg mine sundhedsoplysninger?

  På borger.dk har du adgang til din sundhedsjournal, hvor du kan finde de seneste oplysninger registreret om dig vedrørende behandlinger, medicin, lægemiddelallergier m.m.

  Du kan få adgang til din sundhedsjournal på borger.dk her

 • Hvor kan jeg se de oplysninger der er registreret om mig i cpr-registret?

  I Det Centrale Personregister kan du få oplyst, hvad der er registreret af oplysninger om dig i CPR. Det er en ret, der er fastlagt i persondatalovens § 31. Enhver har ret til gratis at få oplyst, hvad der er registreret om hende eller ham i CPR. Du kan se her, hvem der registreres i CPR, hvilke myndigheder der foretager registreringen i CPR, og hvilke oplysninger CPR indeholder.

  Log på med NemID og få adgang til dine oplysninger her

 • Hvor finder jeg byggearkivet som privat boligejer?

  Som privat boligejer i Roskilde Kommune har du direkte adgang til dine arkiverede byggesager.

  Byggesagerne indeholder de tegninger, kloakplaner og dokumenter, der er anvendt i forbindelse med byggesagsbehandlingen gennem årerne.

  Vi gør opmærksom på, at arkivet ikke er fuldstændigt. Der kan fx mangle tegninger over ældre ejendomme samt ejendomme beliggende i landområderne.

  Der er visse byggesager, der er fortrolige, fx banker og militære anlæg. Hvis du skal se tegningerne herfra, skal du fremvise en fuldmagt fra ejendommens ejer.

  Arkivet giver udover byggesager omgå mulighed for, at anmelde mindre byggeri og se lokalplanen for dit område.

  Log ind på det elektroniske byggearkiv med din NemID og find information om dine byggesager

 • Hvordan får jeg adgang til byggearkivet som erhvervsdrivende?

  Erhvervsdrivende kan med digital medarbejdersignatur logge på byggearkivet.

  Læs mere om digital medarbejdersignatur på adressen www.nets-danid.dk, denne er gratis for 3 medarbejder.

  Ved selvbetjening undgås en ventetid på op til 10 arbejdsdage.

  Byggesagerne indeholder de tegninger, kloakplaner og dokumenter, der er anvendt i forbindelse med byggesagsbehandlingen gennem årerne.

  Vi gør opmærksom på, at arkivet ikke er fuldstændigt. Fx. kan der mangle tegninger over ældre ejendomme samt ejendomme beliggende i landområderne.

  Der er visse byggesager, der er fortrolige, fx banker og militære anlæg. Hvis man skal se tegningerne herfra, skal man fremvise en fuldmagt fra ejendommens ejer.

  Log ind på det elektroniske byggearkiv med medarbejdersignatur og find information om virksomhedens byggesager

Kontakt

Borgerservice
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

10.08.2018