You are here

2 nye medarbejdere i snit om ugen

Af Sophia Liv Bergmann
Lokal it-virksomhed sætter fokus på kultur med mennesket i centrum

Nordens førende it-leverandør inden for skole- og dagtilbudsområdet ligger i Roskilde. Virksomheden IST Danmark udvikler blandt andet it-systemer til institutioner og skoleområdet, kendt som Tabulex, samt til ungdomsuddannelser, kendt som UDDATA. 

Mennesket i fokus

Adm. direktør Anne Frederiksen har det overordnede ansvar for IST i Danmark, og når man møder hende, er man slet ikke tvivl om, at hun er en ildsjæl, som i høj grad brænder for udvikling gennem fokus på menneskeligt potentiale og ressourcer. Her er arbejdet med virksomhedskulturen et væsentligt vigtigt fundament til at skabe vækst. 

”Væksten og udviklingen i vores koncern betyder, at vi ansætter virkelig mange nye mennesker – sidste år ansatte vi i snit 2 nye medarbejdere om ugen, og det præger i høj grad organisationen og ikke mindst virksomhedskulturen”, fortæller Anne Frederiksen. ”I IST arbejder vi derfor bevidst og innovativt med at udvikle vores virksomhedskultur, men vi husker også at fastholde alt det gode i den eksisterende kultur. På den måde kan vi sikre os, at IST er og bliver et fantastisk sted at arbejde”, siger Anne Frederiksen.   

”Kultur er en uhåndgribelig størrelse, da det handler om værdier, normer og adfærd, og det er vigtigt at have for øje, at forudsætningen for vækst er en kultur, som kan bære strategien i mål”, siger Anne Frederiksen og fortsætter, ”i Sverige var der f.eks. tidligere mindre tolerance for fejl, og det er et godt eksempel på en virksomhedskultur, som kan virke hæmmende for kreativitet og innovation – så vi arbejder på, at man må gerne lave fejl”.

Ambassadører for kultur

IST har besluttet at arbejde med kulturen ’nedefra og op’, og har derfor udpeget en række kulturambassadører blandt de ansatte på tværs af landene med Anne Frederiksen i spidsen som CPO (Chief People Officer) for hele koncernen. Ambassadørgruppen har bl.a. interviewet alle 400 medarbejdere for at identificere kulturen og værdier på tværs af landegrænser.  

Anne Frederiksen fortæller, at ambassadørgruppen bl.a. har udviklet to brætspil med udgangspunkt i IST’s værdier; ærlighed, kreativitet og professionalisme. Spillene tager temperaturen på kulturen, afslører hvor modne medarbejderne er i forhold til at arbejde med kultur og giver bud på, hvor der eventuelt kan ændres noget. Med spillet som en fælles platform har alle medarbejdere i koncernen mulighed for at byde ind med kreative og innovative løsninger. 

Socialt ansvar former virksomheden

”Som virksomhed i Roskilde vil vi også meget gerne være med til at støtte lokale initiativer. Den 17. maj 2018 deltager vi i CoConference i Roskilde, hvor vi sammen med Roskilde Kommune stiller en udfordring omkring bedre indeklima i skolerne”, fortæller Anne Frederiksen. "Herudover støtter vi Skøn Skole, som er et innovativt program, hvor elever og lærere skal samarbejde om at nytænke og designe et område på skolen. Alle skoler og  ungdomsuddannelser i Roskilde Kommune er blevet tilbudt et Skøn Skole-projekt, og vi er med som sponsor igen i efteråret 2018”, afslutter Anne Frederiksen.  

Læs mere

IST er en it-virksomhed i stærk vækst og udvidede i efteråret 2017 sin portefølje med købet af UDDATA i Svendborg til – udover folkeskoler, dagtilbud og ungdomsskoler – også at omfatte ungdomsuddannelser og gymnasier. Virksomheden er en del af en svensk koncern med hjemmemarkeder i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland og tæller nu i alt ca.  400 medarbejdere, hvoraf 90 medarbejdere er ansat i Danmark. I Roskilde arbejder ca. 60 ansatte.  Læs mere om IST

CoConference tilbyder en platform og eventrække, som igangsætter og faciliterer matchmaking og innovationsprocesser ved at forbinde aktører på tværs af sektorer og faggrupper. Se mere på CoConferences hjemmeside.

Skøn Skole - IST sponsorerer igen i efteråret 2018 en proces- og indretningskonsulent i seks dage samt 5 medarbejdere i en hel dag til at gennemføre SKØN SKOLE programmet. Igennem det innovative program nytænker og designer elever et område på skolen f.eks. deres klasselokale, gang eller fællesareal. De tager initiativ, idegenererer, planlægger, organiserer og realiserer – fra idé til færdigt resultat. Læs mere om Skøn Skole.

Dato: 30. April 2018

Senest opdateret:

14. Maj 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik