You are here

1,6 mio. kr. ekstra til de frivillige foreninger

Af Sekretariatet, Social, Job & Sundhed
Roskilde Kommune sætter nu ekstra penge af til at støtte kommunens frivillige foreninger. Der er i alt fundet ekstra 1,6 mio. kr. som uddeles i 2017, 2018 og 2019.

På grund af opsparede midler på frivillighedsområdet har Roskilde Kommune nu mulighed for at uddele 1,6 mio. kr. ekstra til de frivillige sociale foreninger:

- Det er dejligt at kunne booste vores uddeling til de frivillige sociale foreninger. Vi har et stærkt og aktivt foreningsliv i Roskilde Kommune og vi glæder os over, at kunne give dem en ekstra hånd, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov.

Fokus på unge, ældre og forebyggelse
Med de ekstra midler til frivilligområdet bliver der mulighed for at styrke nogle særligt prioriterede områder. Konkret målrettes midlerne det frivillige arbejde med psykisk sårbare børn- og unge, ensomhed blandt ældre, forebyggelse samt palliation:

- Vi har valgt at give en særlig mulighed for nogle af de frivillige foreninger, som arbejder med nogle af tidens særlige samfundsproblemer. Vi ser fx flere og flere unge, som mistrives i skolen, som kæmper med psykiske problemer, og som har brug for et rygstød. Vi vil gerne prioritere frivilligindsatsen på det område, siger udvalgsformand Morten Gjerskov og fortsætter:

- Samtidig har vi problemer med ensomhed blandt ældre mennesker og her ved vi, at frivillige foreninger kan gøre en kæmpe forskel. Det vil vi også gerne støtte. 

FAKTA

  • Der udmøntes 1 mio. kr. i 2017/2018 og 600.000 kr. i 2019.
  • Midlerne udmøntes inden for områderne psykisk sårbare børn og unge, ensomhed blandt ældre, forebyggelse samt palliation, fx vågetjenester.
  • Midlerne for 2017/2018 slås op i løbet af september
Dato: 08. September 2017

Senest opdateret:

08. September 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik