4 klubber får elitesportsaftaler med kommunen

• Bordtennis_i_Roskilde_Hallerne

Roskilde Bordtennis er én af de 4 klubber, der får en elitesportsaftale med kommunen

Kultur- og Idrætsudvalget har modtaget 12 ansøgninger fra klubber, der ønsker at indgå en elitesportsaftale med Roskilde Kommune. De sidste 3 år har kommunen støttet to klubber. Nu har udvalget besluttet at støtte 4 klubber - FC Roskilde, Roskilde Bordtennis, Roskilde Håndbold og Roskilde Roklub.

De 4 klubber er udvalgt efter en indstilling fra Elite- og Talentrådet, og den indstilling har Kultur- og Idrætsudvalget valgt at følge.

”Vi har i udvalget opstillet nogle kriterier for, hvem vi vil støtte med elitesportsaftaler. Vi kigger på de enkelte ansøgninger i forhold til ”Sportslige niveau”, ”Talentudvikling”, ”Folkelig opbakning gennem elitesportsoplevelser og branding af Roskilde Kommune” samt ”Eksponering”. På de kriterier adskiller de 4 udvalgte klubber sig positivt fra de øvrige ansøgere”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen

De nye elitesportsaftaler vil starte 1. juli i år og gælde 3 år frem.

• FC Roskilde får 600.000 kr., hvoraf 100.000 kr. er øremærket til Topcenter Roskilde i samarbejde med KFUM’s Boldklub Roskilde.
  • Roskilde Bordtennis får 600.000 kr.
  • Roskilde Håndbold får 300.000 kr.
  • Roskilde Roklub får 150.000 kr.

Udover dette er der mulighed for, at FC Roskilde og Roskilde Bordtennis hver kan opnå en bonus på 75.000 kr..

Kristoffer Okholm-Naut
Afdeling Kultur og Idræt