4 priser anerkender idrætsforeningernes arbejde i skolen

• Foreningspris_Teakwondo

Roskilde Taekwondo klub fik overrakt prisen samme med 7. klasse fra Sct. Jørgen skole

• Foreningspris_Roar_Atletik

Roar Atletik modtager prisen på Hedegårdenes Skole

• Foreningspris_Roskilde_Haandbold

Roskilde Håndbold får diplom og pris på Fjordskolen Lysholm

• Foreningspris_Capoeira_Gruppen_Senzala

Capoeira Gruppen Senzala modtager prisen på Peder Syv skolen

Kultur- og Idrætsudvalget og Skole- og Børneudvalget har belønnet fire idrætsforeninger med priser på hver 10.000 kr. De udvalgte idrætsforeninger har alle gjort en særlig indsats i forbindelse med skolesamarbejdet.

Priserne skal synliggøre det store arbejde, der løftes af idrætsforeningerne i forbindelse med foreningsforløb i Åben Skole regi og for at få foreningslivet ind i folkeskolen. Det er formænd og næstformænd fra Kultur- og Idrætsudvalget og Skole- og Børneudvalget, der har uddelt de 4 priser. Prisuddelerne er:

• Birgit Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget
  • Evan Lynnerup, næstformand for Kultur- og Idrætsudvalget
  • Claus Larsen, formand for Skole- og Børneudvalget
  • Jette Tjørnelund, næstformand for Skole- og Børneudvalget

Følgende 4 foreninger fik overrakt priser.

Roar Atletik

Roar Atletik har deltaget i ”Foreningslivet ind i folkeskolen” helt fra starten i 2013, og bl.a. Hedegårdenes Skole har haft glæde af atletikforløb med Roar Atletik lige siden.

I år har Roar Atletik opgraderet samarbejdet med folkeskolerne og har indtil videre har i samarbejde med kommunen planlagt over 20 forløb med 7 folkeskoler.

Roar Atletik har også afholdt SkoleOL de sidste 4 år. Hvert år bliver SkoleOL større, og sidst var mere end 600 folkeskoleelever med.

Roskilde Taekwondo klub

Roskilde Taekwondo Klub har i dette skoleår med stort engagement deltaget i projektet for første gang, hvor de i samarbejde med kommunen har planlagt over 12 forløb med 4 skoler, hvilket er rigtig flot, for en ny Åben skole forening.

7. klasse fra Sct. Jørgen skole er en af de klasser, der har fornøjelsen af et Taekwondo forløb.

Roskilde Håndbold

Roskilde Håndbold har deltaget helt fra starten i 2013, og i år har Roskilde Håndbold bl.a. lavet forløb med Fjordskolen.

Indtil videre har Roskilde Håndbold i samarbejde med kommunen planlagt over 8 forløb med 3 folkeskoler.

Roskilde Håndbold har faktisk i gennem 30 år samarbejde med skoler og institutioner, men har især de sidste 15 år udvidet skolesamarbejdet for at få præsenteret håndboldspillet i skolen og få bolden helt ind i undervisningen.
Den nye skolereform og indsatsen ”Foreningslivet ind i folkeskolen” har på den måde været en gave til Roskilde Håndbold.

Capoeira Gruppen Senzala

Capoeira er en brasiliansk kampkunst, som henvender sig til både børn, unge og voksne. Capoeira kan betegnes som en smuk sammensmeltning af farlige kampteknikker, imponerende akrobatik, leg og dans.

I år har Capoeira Senzala Roskilde deltaget i ”Foreningslivet ind i folkeskolen” med over 25 forløb med 5 skoler. På Peder Syv skolen alene gennemfører Capoeira 10 forløb, hvor et undervisningsforløb er typisk 3-4 gange.

Foreningen har også samarbejde med Projekt KICK-bevægelse på erhvervsskolen – et projekt med Roskilde tekniske Skole - og har et ønske om at lave et boligsocialt samarbejde i udsatte lokalområder.

Skoleleder ved Peder Syv Skolen , Signe Nabe-Nielsen, er især glad for, at eleverne stifter bekendtskab med andre idrætsforeninger end de alment kendte, som for eksempel Capoeira foreningen.

Kasper Pedersen
Afdeling Kultur og Idræt