5A opdrager forældre til trafiksikkerhed

5A på Skt. Josefs Internationale Skole blev i morges belønnet med et diplom af borgmesteren og udvalgsformand Torben Jørgensen. Det skyldes, at de har arbejdet med en kampagne, der skal gøre skolevejen mere sikker.

Se video fra arrangementet:

”Frederiksborgvej er ikke en leg, så sig hej hej til parkering på denne vej”, skriver 5A i det kampagnemateriale, som skal få forældrene til at sætte børnene af på Dronning Margrethesvej i stedet for på Frederiksborgvej. Børnene skal derefter følge ”Palle stien” gennem folkeparken til bagindgangen til skolen.

Eleverne har både arbejdet med videoer, klistermærker, flyers og ikke mindst en afmærkning af stien gennem parken med skilte med Palle Pingvin på. Kommunen følger op med at reservere midlertidigt p-pladser på Dronning Margrethesvej til afsætning af børn (Kiss n’ Ride) frem til sommerferien.

Cykeltræning med mindre elever i skolegården er også en del af 5A’s indsats.

Borgmester Joy Mogensen og udvalgsformand Torben Jørgensen kvitterede ved morgensamlingen på skolen for den store indsats. Torben Jørgensen kunne samtidig fortælle, at der er to tiltag på vej for at dæmpe hastigheden på Frederiksborgvej: En minirundkørsel i krydset til Dronning Margrethesvej og en hævet flade – et bump – ved fodgængerovergangen ved skolens indgang.

Det er virksomheden Trafik i Børnehøjde, der har stået for at gennemføre forløbet i samarbejde med lærere og skoleledelsen på Skt. Josefs Skole. Forløbet finansieres af Roskilde Kommune (som en del af midler afsat til trafiksikkerhed til skoleveje i budget 2016).

Frederiksborgvej er en utryg skolevej og mange bliver kørt i skole og sat af i bil på vejen, hvor der parkeres og køres ulovligt på fortovet. Det er meget utrygt for de elever, der kommer på cykel og til fods. Der er bl.a. sket et uheld, hvor et barn blev påkørt af en bil foran skolen i 2014, og et i 2016, hvor to små børn blev påkørt i fodgængerfeltet.

Mere information:
Projektleder Morten Heegaard Christensen