You are here

5A opdrager forældre til trafiksikkerhed

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
5A på Skt. Josefs Internationale Skole blev i morges belønnet med et diplom af borgmesteren og udvalgsformand Torben Jørgensen. Det skyldes, at de har arbejdet med en kampagne, der skal gøre skolevejen mere sikker.

Se video fra arrangementet:”Frederiksborgvej er ikke en leg, så sig hej hej til parkering på denne vej”, skriver 5A i det kampagnemateriale, som skal få forældrene til at sætte børnene af på Dronning Margrethesvej i stedet for på Frederiksborgvej. Børnene skal derefter følge ”Palle stien” gennem folkeparken til bagindgangen til skolen.

Eleverne har både arbejdet med videoer, klistermærker, flyers og ikke mindst en afmærkning af stien gennem parken med skilte med Palle Pingvin på. Kommunen følger op med at reservere midlertidigt p-pladser på Dronning Margrethesvej til afsætning af børn (Kiss n’ Ride) frem til sommerferien.

Cykeltræning med mindre elever i skolegården er også en del af 5A’s indsats.

Borgmester Joy Mogensen og udvalgsformand Torben Jørgensen kvitterede ved morgensamlingen på skolen for den store indsats. Torben Jørgensen kunne samtidig fortælle, at der er to tiltag på vej for at dæmpe hastigheden på Frederiksborgvej: En minirundkørsel i krydset til Dronning Margrethesvej og en hævet flade – et bump – ved fodgængerovergangen ved skolens indgang.

Det er virksomheden Trafik i Børnehøjde, der har stået for at gennemføre forløbet i samarbejde med lærere og skoleledelsen på Skt. Josefs Skole. Forløbet finansieres af Roskilde Kommune (som en del af midler afsat til trafiksikkerhed til skoleveje i budget 2016).

Frederiksborgvej er en utryg skolevej og mange bliver kørt i skole og sat af i bil på vejen, hvor der parkeres og køres ulovligt på fortovet. Det er meget utrygt for de elever, der kommer på cykel og til fods. Der er bl.a. sket et uheld, hvor et barn blev påkørt af en bil foran skolen i 2014, og et i 2016, hvor to små børn blev påkørt i fodgængerfeltet.

Mere information:
Projektleder Morten Heegaard Christensen
4631 3722, Mortenhc@roskilde.dk
 

Dato: 08. Maj 2017

Senest opdateret:

11. Maj 2017

Kommentarer

Trafiksikkerhed for cyklister til skolen ved ny rundkørsel

Kære 5.A, lærere, Joy Mogensen og Torben Jørgensen.

Allerførst tillykke med jeres diplom, 5.A. Det er flot og velfortjent! Rigtig gode initiativer!

Vi bor på hjørnet af Dronning Margrethes Vej og Sankt Ols Gade, og er hver morgen vidne til et trafikalt kaos fra krydset og ned til skolen. Der er helt klart behov for at øge sikkerheden, blandt andet for de mange cyklister.

Som Torben Jørgensen har fortalt, bliver der i løbet af sommeren etableret en rundkørsel her i krydset.
Det har en konsekvens for alle trafikanter, men måske mest for de cyklister, som kommer drønende ned ad Sankt Ols Gade oppe fra Algade. Som det er nu, så har disse cyklister forkørselsret ved krydset. Når rundkørslen kommer, vil de i stedet få vigepligt for de billister, som kommer op ad Frederiksborgvej, og som skal videre ad Dronning Margrethes Vej.

Tidligere er der ikke sket uheld for cyklister i krydset. Men vi frygter, at det kunne ske med de "nye" regler for vigepligt.

Så derfor håber vi virkelig, at alle bliver undervist i, hvordan de fremover skal gebærde sig ved rundkørslen.

Og Torben Jørgensen; vi giver gerne en kop morgenkaffe, hvis du har lyst til at opleve morgenmyldertrafikken fra 1. parket.

Venlig hilsen
Johnny og Susanne, Dronning Margrethes Vej 2, 2.

Kære Johnny og Susanne

Der kommer både hajtænder og fodgængerfelter ved alle 4 veje ind i rundkørslen, så der bliver mange signaler om, at man skal holde tilbage, inden man kører ind i rundkørslen.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik