Ågerup Bibliotek har fået nye uderum

Den 20. juni var en god dag for Ågerup. Byen bliver lidt større nu og lidt bedre med det nye uderum foran biblioteket. Det er sket ved, at byrådet har givet 400.000 kroner til at skabe dette åbne byrum.

Ågerup har nu fået et fælles sted på tværs af generationer, hvor man kan mødes og hænge ud og komme hinanden ved. Uderummet er Ågerups nye plads med mulighed for at mødes med venner, genboer og dem man ikke kender endnu.

Biblioteket er i forvejen er et vigtigt lokalt samlingspunkt for alle med kunstudstillinger, advokathjælp, gratis mødelokale, kultur-arrangementer og udlånet af de fysiske og digitale materialer.  Med uderummet får fællesskaberne bogstaveligt talt et nyt sted at udfolde sig,

Ambitionen har været at skabe en smuk, blomstrende have og et areal, som alle finder glæde ved at passere. Samtidig er der kommet en stor terrasse med mulighed for at lave aktiviteter og arrangementer, som giver biblioteket et endnu mere velkommende udtryk.
Terrasse er faktisk en trækonstruktion, hvor alle kan sidde, børn kan klatre op ad, og for eksempel en børnehave vil kunne spise deres madpakker i ro og mag.

Kommunens gartnere har plantet træer og buske så der nærmest er noget, der blomstrer året rundt.

Navnet på Ågerups nye uderum er valgt af en jury efter en lokal konkurrence, som er sket i samarbejde med Ågerup og Omegns Landsbyråd.

Uderummet kom til at hedde Biblioteksterrassen

Tillykke til Ågerup med det nye uderum.

Dato: 22. Juni 2017

26. Juni 2017