Algade 31 bliver til børnekulturhus

• Algade_31_boernekulturhus

I de kommende måneder bliver Algade 31 klargjort nødtørftigt, så der i efteråret kan eksperimenteres med aktiviteter for børnene.

• Algade_31_boernekulturhus

En del af Klosterparken (tidligere kendt som Nettoparken) skal også omdannes, så der åbnes ud til Algade og indbydes til leg og kreativitet.

• Algade_31_boernekulturhus

Projektleder Line Røijen, tidligere formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Petersen, og nuværende udvalgsformand, Claus Larsen, ved det nye børnekulturhus.

• Algade_31_boernekulturhus

Både stuen og 1. salen bliver efter mindre ombygninger åbnet for de mange forskellige aktiviteter for børnene.

Kommunens Kultur- og Idrætsudvalg har nu frigivet 2 mio. kr. til at udvikle Algade 31 til et børnekulturhus. Beløbet skal dække mindre ombygninger og en række ”tests” af huset hen over efteråret.

Der har i flere år været fokus på huset på adressen Algade 31 med dets gode placering og flotte rammer.

Der har især været tanker om at benytte Algade 31 som et sted, der kunne skabe liv og aktivitet i gågaden, og derfor besluttede politikerne sidste år, at ideen med et Børnekulturhus i Algade 31 skulle undersøges. Efter en analyse – og et dialogmøde i foråret 2017 – blev det en del af budgetforliget for 2018, at Algade 31 skal være et hus for børnene!

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen, fortæller, at idéen er, at det skal være et fleksibelt hus, der skal kunne rumme mange forskellige kunstarter og aktører. Huset skal være en dynamo for liv og aktivitet i Algade til glæde for børnene!

I de kommende måneder – når aftenskolerne er flyttet ud på Kildegården sidst i maj - bliver Algade 31 klargjort nødtørftigt, så der i efteråret kan eksperimenteres med alle slags aktiviteter, der fremover kan tænkes at blive en del af det nye børnekulturhus.

Eksperimenterne bliver gennemført i samarbejde med forskellige aktører både i huset og på udearealerne.

Der har netop været afholdt et fælles aktørmøde i april måned med fokus på at planlægge efterårets testaktiviteter.

Biblioteket har projektledelsen med at udvikle husets indhold og indretning - og skal stå for driften.
Men det er absolut ikke en filial for Børnebiblioteket.
Projektlederen bliver Line Røijen, der allerede har erfaring med børnekultur, med borgerinddragelse og som de sidste par år har været leder af Danmarks nationale bibliotekssite for tweens, https://biblo.dk/.

Algade 31 stammer fra 1901 og har tidligere været klosterforvalterbolig for Roskilde Kloster.

Roskilde Bibliotekerne
Dronning Margrethes Vej 14