You are here

Bedre mellemmåltider i Roskildes SFO’er

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Sammen med guiden modtager alle SFO’er en såkaldt madkasse, der omfatter et bagekit, og opskrifter og ideer til bedre mellemmåltider.

    Fotograf: Madkulturen

    Sammen med guiden modtager alle SFO’er en såkaldt madkasse, der består af et bagekit og opskrifter og ideer til bedre mellemmåltider.

I disse dage modtager alle SFO’er i Roskilde Kommune en ’madkasse’ og et ’bagekit’, som skal inspirere til bedre mellemmåltider. Bag kampagnen står Roskilde Kommune og Madkulturen.

Mange steder står den på knækbrød, koldskål, nudler eller kage, når børnene kommer i SFO efter skole.

Fælles for alle SFO’er er, at mange børn er småsultne, imens de er der. Nu skal et nyt initiativ fra Roskilde Kommune og Madkulturen forsøge at inspirere til billige og sunde mellemmåltider i kommunens 18 SFO’er.

- Det er vigtigt, at børnene får sunde mellemmåltider, så de har energi til hele dagen. Det er det muliges kunst, og jeg anerkender, at det indimellem kan være svært at få pengene og tiden til at strække. Derfor håber jeg, at vores nye guide til billige, sunde og nemme mellemmåltider i SFO’erne vil blive taget vel imod af lederne, pædagogerne og børnene i SFO’erne, siger Jette Henning, formand for Skole- og Børneudvalget.

Ved at bruge ’madkassen’ er det fx muligt for medarbejderne med en af opskrifterne at lave 200 sunde hjemmebagte boller på kort tid.

Tips og tricks

Indsatsen er bygget op omkring en guide med tips og tricks til, hvad de bedst kan gøre med begrænsede midler og tid. Mellemmåltidet er det måltid, der er sværest for forældrene at styre. Samtidig er det frivilligt, om SFO’en vil tilbyde det. Sammen med guiden modtager alle SFO’er en såkaldt madkasse, der omfatter et ’bagekit’ og en masse opskrifter og ideer til bedre mellemmåltider. Opskrifter og bagekit er udviklet i samarbejde med seks SFO-pædagoger.

I Madkulturen, der sammen med kommunen står bag indsatsen, er man begejstret.

- Maden er altid noget af det første, der bliver skåret på, så det er dejligt, at Roskilde Kommune fokuserer på det. Udfordringen er her, at mange pædagoger, der ikke har en madprofessionel baggrund, alligevel skal lave mad. Derfor er det godt, at Roskilde forsøger at understøtte dem med lavpraktiske tiltag som bagekit og opskriftssamlinger. Det kunne andre kommuner lære af, siger Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen.

Se guiden Mellemmåltider i SFO'en

Dato: 04. Januar 2018

Senest opdateret:

08. Januar 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik