Blokfløjterne indtog Stændertorvet

Af Frida Kruse Lind, By Kultur & Miljø
Utallige blokfløjter var sidste lørdag samlet på Stændertorvet for at opføre kunstværket ”Naturtoner”.

Hvis man lørdag d. 21. april var et smut forbi Stændertorvet, lagde man nok mærke til en helt særlig lyd. Lyden af over 100 blokfløjter. De mange fløjter var samlet for at tage del i kunstværket ”Naturtoner”, der er komponeret af musiker Niels Lyhne Løkkegård i anledningen af, at Roskilde Kommune i 2017 blev kåret til Årets Musikskolekommune.

Blokfløjterne på Stændertorvet var afslutningen på værket, hvor større og mindre grupper fra alle fire verdenshjørner i løbet af dagen havde sunget og spillet musik.

Mange mennesker tog del i opførslen af værket, og efter planen var der også enkelte forbipasserende, der greb en af de blokfløjter, der blev delt ud, for at tage del i festlighederne. Selv borgmester Joy Mogensen fik sin debut på blokfløjte og fik ved samme lejlighed takket for prisen for Årets Musikskolekommune.

De mange blokfløjter skulle alle spille sammen for at skabe det nytænkende og anderledes lydunivers, som manden bag værket, Niels Lyhne Løkkegaard, ønskede.

- Et bærende element i min kunstneriske praksis er at skubbe til vores forestilling om, hvad musik kan være, hvorledes vi lytter til musik, og hvorledes vi udøver musik, udtaler Niels Lyhne Løkkegaard.

Om den type musik er noget for dig, kan du selv få lov at bedømme:

Dato: 26. April 2018

26. April 2018