Borgerservice i Roskilde: Fra to adresser til én
  • Roskilde_Bibliotek

Om et lille år bliver biblioteket bygget om og borgerservice for Roskilde by bliver samlet her. Kunderne får glæde af længere åbningstider og én central placering for al servicen.

Kultur- og Idrætsudvalget har besluttet, at al borgerservice i Roskilde by samles på biblioteket. Det sker samtidig med, at biblioteket bygger om, så indgangen bliver vendt mod Rosenhaven og den nye Sortebrødre Plads. Kunderne får glæde af længere åbningstider og én central placering for al servicen

”Det er en logisk udvikling for Borgerservice, vi har sagt ja til i udvalget. I Jyllinge og Viby er Borgerservice og bibliotek jo allerede samlet, så nu kommer turen naturligt til Roskilde,” siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

”Jeg forstår også godt de borgere, der har haft svært ved lige at vide, hvor de skulle gå hen – på rådhuset eller biblioteket. Åbningstiderne er jo ikke de samme, så man har virkelig skullet holde tungen lige i munden”, siger Claus Larsen.

De nuværende åbningstider for Borgerservice i Roskilde by er for rådhuset mandag-torsdag 10-15 samt fredag 10-14. På hovedbiblioteket har Borgerservice åbent torsdag 10-19 samt lørdag 10-14.

En samlet placering på hovedbiblioteket giver mulighed for borgerservice mandag-fredag 10-19, samt lørdag 10-14, altså en væsentlig udvidelse.

Én adresse giver også mulighed for mere effektiv drift. Det meste af sagsbehandlingen er fortsat papirbaseret og foregår derfor samlet på biblioteket. Borgerservicemedarbejdere med en arbejdsdag på rådhuset kan derfor ikke i evt. ”huller” i ekspeditionerne og før åbningstid gennemføre særlig meget sagsbehandling. Der forventes en besparelse på en fuldtidsstilling efter indfasningsperioden.

Borgerservice på rådhuset vil lukke i begyndelsen af 2019.

Roskilde Bibliotekerne
Dronning Margrethes Vej 14