Byggeriet på Kildegården er skudt i gang

Arbejdet med Kunstens Hus og nye udearealer på Kildegården er nu i fuld gang. Kunstens Hus bliver et værksted til kreativ udfoldelse og undervisning. De nye udearealer giver mulighed for boldspil, skateraktiviteter, dans, koncerter og meget andet.

Ved "1. spadestik" lagde borgmester Joy Mogensen i sin tale vægt på, at projektet vil vise foreningslivet fra sin bedste side og vise nytilkommende, hvor stærkt foreningslivet er i Roskilde. Når mange forskellige foreninger bliver naboer, vil det også øge samarbejdet mellem foreninger, der er vidt forskellige, sagde hun.

Direktør for Lokale- og Anlægsfonden, Esben Danielsen, fortalte, at fonden bl.a. har valgt at støtte projektet fordi det bliver et bynært samlingspunkt med mange forskellige aktiviteter. I stedet for at idræts- og kulturfaciliteter typiske ligger i udkanten af byer, er Kildegården tæt på centrum. Samtidig virker Kunstens Hus og aktive udearealer som en åben invitation til foreningslivet, som kan give flere lyst til at være med.

Kunstens Hus bliver et værksted til kreativ udfoldelse og undervisning.
Huset er designet som ét stort åbent og fleksibelt rum, som er tilpasset de forskellige kunstarter.
Zonerne adskilles af mobile og lyddæmpende reolvægge.
Husets ydre er inspireret af Kildegårdens røde teglbygninger, men har dog et mere moderne og et lettere præg.

Udeområderne på Kildegården får en ny Eventcirkel, en Danseplads og en række andre muligheder for aktiviteter.
Eventcirklen giver mulighed for boldspil, skateraktiviteter, leg og mindre optrædener.
Dansepladsen placeres tæt på Kildegårdshallen og kan bruges til dans, gymnastik, koncerter med videre.
Omkring dansepladsen findes forskellige redskaber til motion, styrketræning og parkour.

Hele byggeriet er klar inden årets udgang.

Læs mere om udviklingen af Kildegården.

Dato: 05. Maj 2017

05. Maj 2017