Cykelsti langs Store Valbyvej skydes i gang

Plan- og Teknikudvalget frigiver nu penge til projektering og anlæg af cykelstien langs Store Valbyvej. Stien hæfter sig på stien under Østre Ringvej og vil fortsætte helt til Store Valby.

”Det er virkelig en dejlig beslutning, vi har kunnet tage i udvalget, for nu får vi sat gang i en længe ønsket sikker stiforbindelse mellem Ågerup, St. Valby og Roskilde. Når man kommer til Store Valby, vi man fx kunne cykle videre via Store Valbyvej og Kildemosestien til Ågerup og tilsvarende vil man fra Østre Ringvej kunne cykle videre på Himmelev Skovvej, Langagervej og Klosterengen til Roskilde bymidte”, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

Stien, der bliver ca. 3 km. lang, har fået en anlægsbevilling på 7,0 mio. kr., som udvalget frigiver af budget 2018.

Næstformand for Plan- og Teknikudvalget, Lars-Christian Brask, har også fulgt denne sag tæt:
”Cykelstien bliver dobbeltrettet på den østlige side af Store Valbyvej, og allerede sidste år sørgede vi for politisk, at jorden til stien blev kommunal. Det skete i forbindelse med, at Fors A/S lagde en kloakledning på netop dette stykke, så på den måde har vi fået skabt den rigtige rækkefølge i arbejdet og sparer lidt ved at jorden allerede delvis er gjort klar til stien”.

Tidsplanen for arbejdet er, at der i juni i år indgås aftale med en rådgiver om projektering. Projektet færdigprojekteres i sensommeren 2018, hvorefter projektet udbydes til entreprenører.
Selve anlægsarbejdet gennemføres i 2019, mens projektet forventes afsluttet i juni 2020 med de sidste slidlag på asfalten.

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder