Dagtilbud opnormeres for fem mio. kr. i 2017

Af Holger Petersen, Skole og Børn
Alle Roskilde Kommunes vuggestuer og børnehaver kan se frem til at få flere penge i 2017.

Fem mio. kr. ekstra til flere hænder i Roskilde Kommunes dagtilbud. Det er en del af det budget, byrådet har vedtaget for det kommende år. De ekstra penge kommer oven i, at institutionerne sidste år også fik flere penge, som skulle sikre bedre bemanding i ydertimerne.

- Jeg glæder mig over, at der med budgetforliget er blevet muligt at øge normeringen i dagtilbuddene. Det er med til at styrke det faglige pædagogiske arbejde, der hver dag sker i dagtilbuddene til gavn for børnenes trivsel, udvikling og læring, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

Det fremgår af budgetaftalen, at de nye 5 mio. kr. skal styrke normeringen på dagtilbudsområdet og fordeles efter fordelingsmodellen på dagtilbudsområdet. Det betyder, at den aktuelle normering, som i 2016 er 4,94 vuggestuebarn pr. voksen og 9,88 børnehavebarn pr. voksen, i 2017 ændres til 4,83 vuggestuebarn pr. voksen og 9,67 børnehavebarn pr. voksen.

Dato: 07. December 2016

04. Januar 2017