De grønne områder i Veddelev bevares

Efter en meget enig melding fra beboerne i Veddelev, har Plan- og Teknikudvalget besluttet, at der ikke skal bygges på to grønne områder nord og syd for Højagergaard.

Udvalgets beslutning kommer efter en høring om den fremtidige anvendelse af den kommunalt ejede Højagergaard i Veddelev. Under høringen var et af forslagene, at der kunne bygges boliger nord og syd for gården. Det forslag faldt ikke i god jord, hverken på et borgermøde i oktober eller i de 58 høringssvar, der bagefter blev sendt til kommunen. Den endelige beslutning tages i Økonomiudvalget.

- Vi har selvfølgelig lyttet til de mange – meget enige – kommentarer, der er kommet, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

- De fleste høringssvar er imod mod byggeri på de to områder nord og syd for Højagergaard, da man ønsker at bevare Veddelevs grønne profil. Derfor er den idé droppet.

- Nogle høringssvar har forslag om, at et eventuelt boligbyggeri kan finde sted på selve Højagergaard. Derfor har vi bedt forvaltningen komme med forskellige skitser til, hvordan der evt. kan bygges mindre, ældreegnede boliger på arealet, hvor selve Højagergaard ligger. De skitser vil vi drøfte med landsbylauget og grundejerforeningen.

- Vi har også bedt om forslag til, hvordan vi kan skabe et større naturindhold og en bedre rekreativ udnyttelse af Højagergaards marker, så de grønne områder virkelig kan komme i spil, fortæller Torben Jørgensen.

På længere sigt er det tanken, at kommunen vil sælge ejendommen, når der er taget en politisk beslutning om Højagergaards fremtid i forhold til muligheden for at bygge og bruge de grønne områder.

Skitse til hvordan Højagergaards fremtid kan se ud efter den politiske behandling i Plan- og Teknikudvalget

Lone Plovstrup
Rådhusbuen 1 - Gl. Bygning, 2. sal lokale 330