You are here

Der hvor regnbuen ender - Lysfesten 2018

Af Naja Bjørn Nielsen, Roskilde Bibliotekerne
Fredag 2. november vender Roskildes funklende event, Lysfesten, tilbage, og nu er programmet klar.

Se verden i et nyt lys, genopdag Roskildes afkroge og store pladser og bliv overvældet af lysets kraft, når Lysfesten får Roskildes bymidte til at lyse i vintermørket. I år er temaet regnbuen, der med dens mangfoldighed, historie og videnskabelige udvikling skinner gennem de flotte lysinstallationer og fantasifulde aktiviteter langs Kulturstrøget og i bymidten.

”Vi har en del henvendelser, hvor folk vil vide, om Lysfesten er Allehelgen og Halloween med slik og ballade. Det er det ikke. Vi fejrer lyset og den glæde, det er at se lyset udfolde sig i de mørke måneder, der kommer. Derfor ligger Lysfesten også, når vi er skiftet til vintertid”, fortæller projektleder Sofie Jekel.

Bisse og regnbuen

I år vil du blandt andet kunne være med i det store lysfestoptog, tage rejsen mod enden af regnbuen, møde guder og elvere eller se og høre Bisse spille ved Sankt Laurentius Kirketårn. Intet er for magisk til Lysfesten, siger Sofie Jekel.

”Vi afslutter aftenen med et eventyrligt brag af en koncert med Bisse, som i aftenens anledning bliver akkompagneret af Roskildes eget Kor Kor, lyskunstneren Mads Vegas og WoWiWo’s brændende haiku-digte. Vi bliver blæst væk”.

Åbent over det hele

Lysfesten er arrangeret af Kulturstrøget, der løber fra Byens hus og til biblioteket. Netop Kulturstrøgets aktører åbner på aftenen dørene for helt specielle oplevelser i lysets skær.

Du kan også bruge aftenen på at gå en tur ned ad handelsgaden og opleve Open By Night, støde på det store, lysende lysfestoptog og lade dig bjergtage af den funklende virkelighed, du står midt i.

Find hele programmet her eller hos aktørerne på Kulturstrøget.

Dato: 03. Oktober 2018

Senest opdateret:

05. Oktober 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik