Eftersyn af brandhaner - brunt vand kan forekomme

Af Line Rieck
I de kommende tre måneder foretager Østsjællands Beredskab eftersyn på brandhanerne i Roskilde Kommune. Ved eftersynet åbnes der for brandhanen og det kan betyde brunt vand i vandhanerne.

De næste tre måneder foretager brandmandskabet ved Østsjællands Beredskab eftersyn på alle brandhaner i hele Roskilde Kommune fra Viby i syd til Jyllinge i nord.

Ved eftersynet åbnes der for brandhanen og det kan betyde brunt vand i hanerne. Skulle der komme brunligt vand fra vandhanen, er det ikke sundhedsfarligt, men kan have en bismag af jern. Man kan blot lade vandet løbet et øjeblik, til det igen er normalt.

Brandhaneeftersynene omfatter åbning og skylning af brandhaner og foretages i dagtimerne.

Spørgsmål vedrørende dette kan rettes til Roskilde Kommune, Veje og Grønne Områder.

Dato: 05. September 2017

06. September 2017