Er din olietank for gammel?

Af Miljø, Roskilde Kommune
Er du ejer eller bruger af en olietank på under 6.000 liter, er det tid, til at få din olietank tjekket, da olietankens alder kan være tæt på sløjfningsterminen eller allerede overskredet.

Alle tanke under 6.000 liter til opbevaring af olieprodukter er omfattet af en sløjfningstermin. Dvs. tankene skal sløjfes inden et bestemt årstal, for at forhindre at den ruster igennem og derved kan medføre en forurening. Hvis olietanken og rørsystemet ikke lever op til de fastsatte regler og krav, og der sker et udslip af olie, kan du risikere, at du selv skal betale for oprensning af olieforureningen og det kan blive dyrt.

Hvis du er i tvivl om din olietank lever op til reglerne vedrørende sløjfning kan du kontakte din oliefyrstekniker.

Du kan kontakte BBR, som måske kan hjælpe med, at finde alderen på olietanken på tlf. 46 31 34 02 eller på e-mail olietanke@roskilde.dk

Olietanke med sløjfningstermin i 2018:

• Overjordiske ståltanke fabrikeret i 1988.
  • Overjordiske enkeltvæggede tanke af plast eller andet materiale end stål, fabrikeret i 1990.
  • Nedgravede typegodkendte ståltanke, uden indvendig korrosionsbeskyttelse, men med udvendig belægning af glasfiberarmeret polyester – fabrikeret i 1978.
  • Nedgravede plasttanke, fabrikeret i 1973.

Tanke, hvis fabrikationsår er tidligere end ovennævnte samt overjordiske stål- og plasttanke og nedgravede ståltanke, hvor fabrikationsåret er ukendt samt kugleformede polyethylentanke fra AJVA-plast, er ulovlige og skal sløjfes med det samme.

Når du sløjfer din olietank, skal du indsende afmelding af den gamle tank og anmelde evt. ny tank til Roskilde Kommune på e-mail: olietanke@roskilde.dk

Yderligere oplysninger og blanket til afmelding/anmeldelse af olietank, finder du her.

Miljø
Afdeling Miljø og Byggesag