You are here

Få et skub til at spise sundt

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Fødevarestyrelsen har frem til 26. marts fokus på nøglehulsmærket med kampagnen ”Spis sundt - uden det gør ondt”. Roskilde Kommune bakker op med lokale arrangementer.

Kampagnen ’Spis sundt – uden det gør ondt’ skal vise danskerne, at det ikke behøver at gå ud over den gode smag, når de vælger Nøglehulsmærkede produkter:

- Mange danskere kender efterhånden godt det grønne mærke med nøglehullet, men kampagnen sætter fokus på, hvor mange forskellige typer produkter, der får det sunde stempel, lige fra brød og ost til fisk og færdigretter, forklarer Morten Gjerskov, formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Smagsprøver og lokale konkurrencer i Roskilde Kommune

Roskilde Kommune afholder Nøglehulsevents fra kl. 14-16 i kommunens tre Sundheds- og Omsorgscentre. Her kan du få mere at vide om Nøglehulsmærkede produkter ligesom der vil være både smagsprøver og konkurrencer.

  • Onsdag d. 15. marts i Sundheds- og Omsorgscenter Nord, kirkebjergvej 2, 4040 Jyllinge.
  • Onsdag d. 22. marts i Sundheds- og Omsorgscenter Midt, Æblehaven 74, 4000 Roskilde
  • Onsdag d. 22. marts i Sundheds- og Omsorgscenter Syd, Tofthøjvej 20, 4130 Viby.

Vind gavekort på 2.000 kr.

Som en del af kampagnen vil 10 produkter løbe afsted med titlen ’Årets Nøglehulsprodukt 2017’ i en række forskellige kategorier.

Frem til søndag den 26. marts har forbrugerne mulighed for at stemme på deres Nøglehulsfavoritter i konkurrencen ’Årets Nøglehulsprodukter 2017’ i forskellige kategorier inden for brød, pålæg, ost og færdigretter. De fødevarer, som får flest forbrugerstemmer, vinder titlen som ’Årets Nøglehulsprodukt 2017’.

Alle forbrugere, der stemmer, kan samtidig deltage i lodtrækningen om gavekort på op til 2.000 kr. til dagligvarebutikker. Kåringen af årets Nøglehulsprodukter sker torsdag den 6. april.

Stem her!

Fakta om Nøglehullet

  • Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der gør det nemmere at finde de sundere fødevarer med et passende indhold af fedt, sukker, salt og kostfibre.
  • De danske fødevaremyndigheder indførte ernæringsmærket Nøglehullet i 2009.
  • Ni ud af ti forbrugere kender mærket, og knap tre ud af fire ved, at mærket sidder på produkter, der repræsenterer ’Et sundere valg’ (Kilde: Fødevarestyrelsen)
  • http://www.nøglehullet.dk/

Fakta om konkurrencen ’Årets Nøglehulsprodukter 2017

  • Fødevareproducenter og dagligvarebutikker har haft mulighed for at indstille Nøglehulsmærket brød, pålæg, ost og færdigretter til konkurrencen.
  • Forbrugerne kan deltage i afstemningen i konkurrencen på nøglehullet.dk. Alle, der stemmer, kan samtidig deltage i lodtrækningen om gavekort på op til 2.000 kr. til dagligvarebutikker. 
  • Kåring af ’Årets Nøglehulsprodukter 2017’ sker den 6. april 2017 på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Dato: 13. Marts 2017

Senest opdateret:

14. Marts 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik