Fem anbefalinger om spisepauser

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Guiden er udarbejdet i samarbejde med skolerne, og den indeholder fem grundlæggende anbefalinger og nogle kvalitetskriterier for den mad, der tilbydes i skolernes kantiner.

Fotograf: Colourbox

Ny guide skal sikre, at børnene får god energi til at klare skoledagen

Roskilde Kommune har i samarbejde med Madkulturen udarbejdet guiden ”mad og måltider i skolerne”, som netop er blevet præsenteret for Skole- og Børneudvalget. Guiden skal inspirere den enkelte skole til, hvordan eleverne kan få stillet sult og tørst dagen igennem, til gavn for både deres sundhed og læring.

Hvis vi vil have, at børnene skal blive så dygtige de kan i folkeskolen, så skal de have brændstof nok gennem skoledagen til, at de er parate til at lære. Med guiden vil vi inspirere skolerne til, hvordan de kan sikre, at eleverne trives og får energi i løbet af skoledagen, siger Claus Larsen, der er formand for Skole- og Børneudvalget.

Guiden er udarbejdet i samarbejde med skolerne, og den indeholder fem grundlæggende anbefalinger og nogle kvalitetskriterier for den mad, der tilbydes i skolernes kantiner. Kriterierne tager udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik.

De fem grundlæggende anbefalinger er:

- Maden, der tilbydes på skolerne, følger kvalitetskriterierne i guiden, kommunens kostpolitik og Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund mad i skolen.

- Mindst tre tidsrum om dagen afsættes til måltider.

- Spiseplads til alle: der skal være fysiske rum for alle klassetrin, hvor de kan spise.

- En voksen deltager så vidt muligt i måltidet.

- Eleverne deltager så vidt muligt i både at tilberede, sælge og distribuere maden.

Udover disse fem anbefalinger er der et væld af gode, praktiske råd. Guiden anbefaler desuden, at den enkelte skolebestyrelse arbejder videre med anbefalingerne, fx som en del af arbejdet med skolens kostpolitik.

Dato: 08. Marts 2017

09. Marts 2017