Flere elever søger folkeskolen

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Klostermarksskolen går fra tre til fire 0. klasser i skoleåret 2018/19.

Fotograf: Holger Petersen, Roskilde Kommune

Klostermarksskolen går fra tre til fire 0. klasser i skoleåret 2018/19.

Folkeskolerne i Roskilde Kommune trodser tendensen med fem procents stigning i elevtallet, mens privatskolerne må notere en svag tilbagegang

At dømme efter indskrivningen af nye elever i 0. klasse i Roskilde Kommune, så er folkeskolernes popularitet stigende.

Til det kommende skoleår 2018/19 er der tilmeldt i alt 855 elever til 0. klasse i Roskilde Kommunes folkeskoler. Til skoleåret 2017/18 var der på samme tidspunkt tilmeldt 804 elever. Samtidig er andelen af elever, der har søgt om optagelse i privatskole, faldet fra 11,25 procent i skoleåret 2017/18 til 10,91 procent ved dette års skoleindskrivning.

Formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning glæder sig over fremgangen.

- Vi har gode folkeskoler i Roskilde Kommune, og det er dejligt at se, at flere forældre vælger at sende deres børn i folkeskolen. Jeg er ikke i tvivl om, at skolerne vil gøre deres bedste for, at alle børnene trives og bliver så dygtige de kan, så vi lever op til forældrenes tillid, siger den nytiltrådte formand.

Skole- og Børneudvalget indstiller til byrådet, at der i alt oprettes 40 klasser på kommunens 18 folkeskoler. Det er samme antal som indeværende skoleår.

Både Trekronerskolen og Klostermarksskolen går fra tre til fire 0. klasser. Lindebjergskolen i Gundsølille får to 0. klasser, mod en i indeværende skoleår. De to skoler i Viby, Peder Syv Skolen og Dåstrup Skole, får henholdsvis en og to 0. klasser.

Jyllinges to skoler får hver en 0. klasse mindre, og det samme gælder Sct. Jørgens Skole og Lynghøjskolen. De øvrige skoler opretholder samme antal 0. klasser som i skoleåret 2017/18.

Dato: 10. Januar 2018

10. Januar 2018