Flotte egetræer ved Holbækvej

I folkemunde hedder den nye støjskærm mellem Hyrdehøjudstykningen og Holbækvej "grædemuren", for den er ikke specielt køn, som den ser ud nu. Men nu kan vi tørre øjnene. Der er plantet syv flotte egetræer langs "muren". Og senere på året kommer der bl.a. vedbend og buske.

Syv flotte egetræer blev leveret fra planteskolen på Fyn, lige før det blev for sent på foråret til at plante så store træer. Nu er de plantet langs den nye støjskærm mellem Hyrdehøjudstykningen og Holbækvej. Fors og kommunens afdeling for Veje og Grønne Områder har sammen placeret hvert træ omhyggelig mellem de mange, eksisterende ledninger i jorden. Derfor står træerne i forskellig afstand fra vejen.

Træerne er kun starten på tilplantningen af arealet foran og på støjskærmen. I løbet af sommeren vil græsset på arealet blive fjernet, og jorden vil blive behandlet, så der er klar til plantning til efteråret. Beplantningen vil bestå af bl.a. vedbend, der efterhånden vil dække begge sider af støjskærmen, så den ligner en stedsegrøn mur. Mellem fortovet og støjskærmen vil der blive plantet større og mindre buske, flere med en fin forårsblomstring. Når beplantningen er vokset til, vil støjskærmen ses meget mindre end i dag.

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder