Forberedelserne til et nyt stadion tager fart

Af Carina Deschler, Kommunikation
Byrådet besluttede på onsdagens møde at gå i gang med de indledende øvelser til et nyt stadion i Rådmandshaven.

I januar traf byrådet en principbeslutning om, at et eventuelt stadion skal ligge i Rådmandshaven. Onsdag tog de skridtet videre og satte gang i at udarbejde et kommuneplantillæg og en ny lokalplan for området.

Planerne skal sætte rammerne for det kommende byggeri og er næste skridt i realiseringen af et nyt stadion, som i skitseprojektet også bl.a. rummer nye faciliteter til foreningerne, ungdomsboliger, sportscollege, hotelværelser samt erhverv.

Borgmester Joy Mogensen ser det ny stadion som en satsning, der kommer både bredden og eliten til gode.

- Det ny stadion skaber nye muligheder for idrætsudøvere, men også mange andre. Den vil blive katalysator for at tiltrække unge talenter via det nye sportscollege, men også for udviklingen af bredden i Roskildes idræts- og foreningsliv, som også vil kunne bruge det nye stadion, siger borgmester Joy Mogensen.

Beslutning om at sætte gang i det ny stadion skal ses i forlængelse af den satsning, som Roskilde Kommune allerede har sat gang i på Kildegården og den synergi, som man ønsker at opnå, når Kildegården i de kommende år udvikles til et kraftcenter for idræt, kultur og fritid.

Positive høringssvar

17 ud af 22 svar i den indledende høring var positive tilkendegivelser fra foreninger, institutioner, interesseorganisationer. De bekymringer, der er kommet frem, vil indgå i det videre arbejde. Den overvejende positive modtagelse glæder formand for Kultur- og Idrætsudvalget Birgit Pedersen.

- Vi lytter selvfølgelig til de bekymringer, der er kommet frem, men jeg står tilbage med et overordnet indtryk af, at Roskilde står sammen om, at vi vil have et nyt stadion, siger Birgit Pedersen.

Næste skridt i processen

Når lokalplan og kommuneplantillæg er færdige, bliver næste skridt et udbud, hvor  Roskilde Kommune overdrager byggeretten til en investor mod opførelse af et kommunalt ejet stadion.

Byggeriet forventes at komme i EU-udbud sidst på året, hvor der skal findes en projektudvikler og bygherre. Udbud, ny lokalplan og tillæg til kommuneplan forventes afsluttet medio 2018. Den efterfølgende byggeperiode forventes at vare halvandet år. Det ny stadion forventes klar til indvielse i 2020.

Dato: 31. Marts 2017

06. April 2017