Forsamlingshuse bliver shinet op for over 1 mio. kr.

Kultur- og Idrætsudvalget har nu uddelt penge fra en ny pulje til renovering og udvikling af forsamlingshuse. Gundsømagle Forsamlingshus, Herringløse Skole, Dåstrup Forsamlingshus, Ørsted Forsamlingshus og Ramsømagle Forsamlingshus får tilsammen over 1. mio kr. over de næste 4 år.

Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen, fortæller, at de i udvalget har lagt vægt på forsamlingshusenes rolle med at støtte fællesskabet som en vigtig parameter for, hvordan pengene fordeles.

"Vi har valgt at puljen giver tilskud ud fra principper om, i hvor høj grad forsamlingshuset bruges til åbne kulturelle aktiviteter for de lokale borgere.
Vi ser også på, hvor meget forsamlingshuset kan bidrage selv - fx ved frivillig arbejdskraft - og så ser vi selvfølgelig på, hvor tiltrængt vedligeholdelsen er", forklarer formanden.

• Gundsømagle Forsamlingshus får 90.000 kr. til bedre isolering af indgangspartiet og akustikforbedringer i lokalet.
  • Herringløse Skole får 117.000 kr. til omfugning af mure.
  • Dåstrup Forsamlingshus får ca. 90.000 til bl.a. en gasvandvarmer, bedre varme på toiletter og rensning og maling af tag.
  • Ørsted Forsamlingshus får 415.000 til udskiftning af oliefyr, isolering af loft og nyt gulv.
  • Ramsømagle Forsamlingshus får ca. 400.000 kr til bl.a. isolering af en etageadskillelse, udskiftning af varmesystem og isolering af en endemur.

Fakta

Puljen kan søges hvert 4. år. Kultur- og Idrætsudvalget har derfor vedtaget en 4-årig plan for vedligeholdelsesopgaverne.

Sidst i år 2021 gennemføres en ny ansøgningsrunde, og der udarbejdes en ny 4-årig plan.

Kultur og Idræt
Afdeling Kultur og Idræt