You are here

Forslag til ny idrætspark med plads til 10.000 tilskuere
Af Carina Deschler, Kommunikation
Byrådet i Roskilde Kommune har godkendt nyt projektforslag til idrætspark med plads til 10.000 tilskuere i Rådmandshaven. Forslaget til den nye idrætspark sendes derfor i en ny indledende høring til januar.

Byrådet har netop godkendt en række ændringer i projektforslaget til en ny idrætspark i Rådmandshaven. Med ændringerne bliver det muligt, at udbuddet kan finansiere blandt andet et DBU godkendt superliga stadion.

Baggrunden er, at forvaltningens indledende arbejde med nyt plangrundlag og udbudsmateriale har givet anledning til en række forslag til ændringer til det oprindelige skitseprojekt, som ellers blev godkendt i byrådet i marts i år.

I det nye projektforslag får den kommende idrætspark en ekstra tribune, så der i alt bliver 4 tribuner med plads til 10.000 tilskuere. Stadionbanen udføres i hybridgræs og bliver show case for en lokal producent af græsfrø, som leverer til fodboldbaner over hele verden. Der kommer en ekstra ny kunstgræsbane med i projektet, og forslaget om en parkeringskælder droppes til fordel for etablering af parkeringspladser på terrænet syd for Rådmandshaven.

Den ny idrætspark finansieres udelukkende ved at Roskilde Kommune overdrager byggeretter på kommunens grund mod opførelsen af en ny idrætspark, som kommunen i sidste ende får fuld råderet over.

Ny indledende høring

En konsekvens ved ændringerne bliver, at den lokalplan, som skal laves for området, nu skal inkludere hele idrætsanlægget i Rådmandshaven. Derfor skal forslaget ud i en ny indledende høring før end arbejdet med en lokalplan for området kan begynde. Den nye indledende høring bliver afholdt i perioden 5.-28. januar 2018. Høringsmaterialet kan læses på www.roskilde.dk/indflydelse i høringsperioden.

Borgermøde

Der afholdes borgermøde om ændringerne mandag den 22. januar kl. 18.30-20.30 i kantinen på rådhuset, hvor borgmester Joy Mogensen præsenterer ændringerne i projektforslaget. Tilmelding senest 15. januar på mail til kulturogidraet@roskilde.dk eller tlf. 46 31 40 66.

Dato: 21. December 2017

Senest opdateret:

21. December 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik