Fremtidens madtalenter går i 8. klasse

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Borgmester Joy Mogensen sammen med vinderne af smagskonkurrencen

Caroline Farcinsen, Noa Thorndal Hansen, Anna Askling og Victoria Veggerby fra Kirke Hyllinge Skole fik overrakt en præmie af borgmester Joy Mogensen.

• Mette Blomsterberg fortæller om sin karriere

• Mette Blomsterberg fortæller om sin karriere

• Smagsprøve på brød bagt af madtalenter

En halv times peptalk af konditor Mette Blomsterberg krydrede afslutningen på talentprogram for madtalenter fra fem skoler

I tre dage har madentusiaster fra fem skolers 8. klasser deltaget i et talentprogram (Fremtidens Madtalenter), hvor de snuser til fødevareuddannelsernes mange muligheder. Temaet har været gæring og fermentering, og det har eleverne prøvet kræfter med ved blandt andet at bage på ZBC, besøge food-tech virksomheden Chr. Hansen og fremstille maltsirupper på Herslev Bryghus.

Talentprogrammet blev afsluttet onsdag den 5. september, hvor Roskildes borgmester Joy Mogensen overrakte præmien til vinderne af en smagstest, som eleverne har dystet i.

Konditor Mette Blomsterberg, kendt fra bl.a. Den Store Bagedyst i TV, mødte op og sødede afslutningen med en underholdende fortælling om hendes egen rejse ind i fødevareerhvervet og konditorfaget.

Eleverne, som kommer fra Himmelev Skole, Tjørnegårdskolen og Peder Syv Skolen samt fra to skoler fra Lejre Kommune, har ved afslutningen præsenteret deres oplevelser og uddelt smagsprøver til forældre, skoleledere og lærere.

Fremtidens Madtalenter er et talentprogram udviklet i et samarbejde mellem Roskilde Kommune, Madkulturen, CORO Co-lab Roskilde, Chr. Hansen, Erhvervsakademi Sjælland, ZBC, TiendeklasseCenter Roskilde, Skt. Josefs Skole, Roskilde Universitet, Herslev Bryghus og BC Catering. Programmet skal give udvalgte 8. klasseelever en forsmag på de uddannelses - og karrieremuligheder, der er inden for fødevareerhvervet.

Dato: 07. September 2018

10. September 2018