You are here

Huskeuge skal sætte fokus på demens

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Målet er at få fokus på dementes udfordringer og øge folks almen viden. Det skal ske gennem spændende foredrag, happenings og teater.

Den lokale Alzheimerforening har inviteret kommunen til et samarbejde om at arrangere huskeuge til september. Ugen falder sammen med den internationale Alzheimerdag den 21. september:

- Der bliver flere og flere borgere med demens i takt med, at vi lever længere. Derfor har både kommune og lokale aktører et fælles ansvar for at sætte fokus på dementes udfordringer og vilkår, så den enkelte borger oplever større livskvalitet og bedre pleje, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Socialudvalget.

Ældresagen er også blevet inviteret med i samarbejdet og har takket ja til at bidrage, ’for det er en vigtig sag’, som Jens T. Larsen fra Ældresagen i Roskilde siger. Kaj Nielsen fra den lokale Alzheimerforening i Roskilde ved godt, hvad han har af håb for Huskeugen:

- For mig er målet med Huskeugen at øge borgernes almene viden om Alzheimers. Det er en svær sygdom at leve med for både den syge og de pårørende, men man kan godt få et godt liv med sygdommen, især hvis omgivelserne ved, hvordan de skal reagere bedst muligt, forklarer Kaj Nielsen fra den lokale Alzheimerforening i Roskilde.

Der er allerede gode idéer på bordet til den kommende kampagneuge. Det spænder lige fra foredrag med eksperter på demensområdet med mulighed for at stille spørgsmål, til happenings og teater.

Samarbejdet med lokale aktører om at sætte demens på dagsorden ligger i forlængelse af kommunens medlemskab af Demensalliancen og ønsket om at være en demensvenlig kommune. Huskeugen finder sted i uge 38, fra 18. september til 24. september 2017.

Økonomi
Budgettet for kampagnen forventes at ligge på omkring 100.000 kr., som finansieres af Roskilde Kommune og de frivillige sociale foreninger, der deltager. Roskilde Kommune forventer at medfinansiere med 50.000 kr.

Dato: 26. Juni 2017

Senest opdateret:

26. Juni 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik