Hvad er Kongebakkens DNA?

• Kongebakken

Kommunerne i Danmark er i gang med at gennemgå alle grunde systematisk ud fra luftfotos for at få opdateret oplysningerne i BBR.

• Kongebakken

Området ved Kong Valdemars Vej, Valhalvej og Kongebakkens Lokalcenter er under pres. Flere ønsker at opdele grunde og bygge anderledes end de eksisterende boliger i kvarteret. Der er ingen lokalplan for området, så nu indbyder Plan- og Teknikudvalget til dialog om, hvad Kongebakkens DNA skal være.

”Vi oplever en øget interesse for at opdele større grunde i mindre grundstørrelser men også, at bygge i en stil der skiller sig meget ud i forhold til øvrige boliger i området. Derfor vil vi gerne tale med beboerne, om vi skal have nogle regler, der så at sige fastlægger, hvad Kongebakkens DNA er”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

”Tro det eller ej, men det meste af området er faktisk ikke omfattet af en lokalplan. Og uden en lokalplan kan områdets nuværende kvaliteter risikere at forsvinde. I dag ser vi mest huse i 1 til 1,5 plan med sadeltage i kvarteret. Men når det kun er bygningsreglementet, der sætter reglerne for nybyggeri, så kan det nemt ændre sig. Spørgsmålet er, om beboerne i kvarteret synes, det er i orden”, fortæller udvalgsformanden.

Plan- og Teknikudvalget har besluttet, at der skal være et dialogmøde forud for, at der evt. bliver udarbejdet en lokalplan. Hvis en lokalplan sættes i gang, kommer der også et borgermøde i offentlighedsperioden, og den politiske 1. behandling sker i efterår 2018 med en endelig vedtagelse i foråret 2019.

Fakta

Kvarteret er et attraktivt boligområde i Roskilde, da det ligger tæt på både bymidten og fjorden.

En evt. lokalplan kan fastlægge karakteren af byggeriet fremover med regler om højder, materialer, bebyggelsesprocent og byggelinjer.

Forlaget er, at lokalplanområdets afgrænsning bliver som vist på kortet. I dag er området udelukkende omfattet af kommuneplanens rammebestemmelser, der fastlægger anvendelsen til åben-lav boligområde i op til 1,5 og 2 etager og med en bebyggelsesprocent på max. 30.
Området ved Thorsvej, Friggasvej og Odinsvej er omfattet af rammer, der fastlægger anvendelse til tæt-lav boligbebyggelse i op til max. 2 etager og området for Kongebakkens Lokalcenter er omfattet af rammer, der beskriver et centerområde i op til 1 ½ etage.

Plan og Udvikling
Afdeling Plan og Udvikling