Hvor skal vi bade i dag?

Du har i hvert fald 10 forskellige steder at vælge i mellem i Roskilde Kommune. Vi måler vandkvaliteten mindst hver 14. dag i hele sæsonen, og der er ingen problemer nogen steder. Lige nu er vandet 20 grader.

DMI måler lige nu 20 grader varmt vand i Roskilde Fjord, så det er OK at hoppe i.

Roskilde Kommune har 10 badevandsstationer, hvor vi løbende kontrollerer badevandskvaliteten i badesæsonen fra 1. juni til 1. september.

For hver badevandsstation kan du se strandenes forhold og eventuelle kilder, der kan forringe badevandskvaliteten, samt seneste vurdering af badevandet. Du kan finde det hele på roskilde.dk/badevand

De 10 steder, man kan bade er:

• Himmelsøen
  • Kattinge Vig
  • Klinten Jyllinge
  • Lille Valby Strandpark
  • Lyngager Sø
  • Nordmarken Strand
  • Rådalsgård
  • Salvadparken
  • Veddelev
  • Vigen Strandpark

7 badesteder får "udmærket", som er den bedste bedømmelse. Salvadparken får god, og Lille Valby Strandpark får god. Badevandet ved Lyngager Sø er nyudpeget i 2017, og det er derfor ikke muligt at beregne strandens klassifikation.

Badevandet klassificeres som "Udmærket kvalitet", "God kvalitet", "Tilfredsstillende kvalitet" og "Ringe kvalitet". Ved "Ringe kvalitet" vil badning blive frarådet.

Det er på baggrund af de sidste 4 års badevandsanalyser, at badevandet bliver klassificeret.

Miljø
Afdeling Miljø og Byggesag