Indvielse af Makers Corner på Musicon gav fuldt hus

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Det var en broget flok, der deltog i indvielsen af det nye Makers Corner. Der var både udsatte borgere, unge borgere, politiske borgere, nørdede borgere, fonde og makere.

Omkring 150 mennesker havde fundet vej til Hal 7 på Musicon i Roskilde. Der blev holdt taler og klippet snore. Og nu kan alle interesserede kigge forbi og se, om Makers Corner måske er noget for dem.

Makers Corner er et sted, hvor udsatte borgere nu har et fællesskab med iværksættere, nørder og frivillige DIY-typer. I stedet for et opholdssted, hvor de sårbare borgere kun møder hinanden, har kommune, foreninger og borgere sammen skabt et nyt fællesskab i utraditionelle omgivelser for alle typer af borgere.

Ideen opstod, da Orange Maker Space-foreningen skulle flytte ud af Hal 1 på Musicon, men gerne ville blive i bydelen. Samtidig havde Peoples Corner behov for at genopfinde sig selv, da mange af de unge ikke havde lyst til at komme på værestedet, mens nogle af de mange-årige brugere ville have gavn af at komme ud andre steder.

Udover en lille café består aktivitetsstedet bl.a. af et cykelværksted og et træ- og metalværksted.  Makers Corner er i det hele taget unik i sin indretning: Der er kreativ brug af containere, genbrug af et gammelt gulv fra en sportshal og Orangeri.

Fakta

• MakersCorner skal være et lærings, arbejds – og værkstedsfællesskab, der udvikles med, for og af mennesker med psykisk sårbarhed i samarbejde med frivillige.

• MakersCorner er etableret af Roskilde Kommune i samarbejde med foreningerne Orange Makers og Bistedet. Derudover er ungdomsklubben Klub Ung tilknyttet Makers Corner. Foreningen Orange Markers samler gør-det-selv-folk, opfindere og nørder i alle aldre og på alle niveauer i et værkstedsfællesskab. Bistedet er en forening for psykisk sårbare, etableret og drevet af psykisk sårbare mennesker.

• Den A.P. Møllerske Støttefond besluttede i april 2016 at donere 750 millioner kroner til udsatte borgere. Et af de første projekter, der modtog støtte, var MakersCorner i Roskilde Kommune. Projektet modtog i juni 2016 6.8 mio. kr.

Dato: 23. August 2017

24. August 2017