Influenzasæsonen på vej: Gratis vaccine til mest udsatte

Af Johanne Breum Jacobsen, Social, Job & Sundhed
Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og sæsonen for influenza er snart over os. Derfor er det en god idé at lade sig vaccinere, hvis man har øget risiko for en alvorlig influenzasygdom.

Fra 1. oktober kan borgere, der er over 65, syge, gravide eller på andre måder særligt udsatte blive vaccineret gratis mod influenza. Du kan også få vaccinen gratis, hvis du bor sammen med en person med svækket immunforsvar.

Roskilde Kommunes samarbejde med de praktiserende læger i kommunen om at sikre, at borgere med øget risiko kan blive vaccineret ved en række åben hus-arrangementer i Roskilde, Ramsø og Gundsø. De finder sted 1. oktober - og enkelte steder 2. oktober. Arrangementerne kan du finde mere information om her.

Hvem kan blive vaccineret gratis?

• Borgere, der er fyldt 65.
  • Førtidspensionister.
  • Personer med visse kroniske sygdomme.
  • Gravide, der er i 12. uge eller længere.
  • Svært overvægtige.
  • Personer med sygdomme, hvor lægen vurderer, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko.
  • Personer, der bor sammen med én, der har svækket immunforsvar (immunsuppression).
Dato: 18. September 2018

21. September 2018