Kæmpe interesse for møde om hurtigere bredbånd

Af Line Rieck
Onsdag den 22. august deltog 160 borgere i et offentligt møde om bredbånd. De er specielt inviteret af Roskilde Kommune, fordi de bor i landzone og samtidig har en hastighed på internet, der er blandt de langsomste i kommunen.

Regeringen har afsat 100 millioner kroner til at rulle kabler ud til bedre bredbånd. Det forventes at give hurtigere bredbånd til omtrent 4.000 adresser – og en del af de adresser kan blive i Roskilde Kommune, derfor inviterede Roskilde Kommune onsdag til et informationsmøde om, hvordan borgere i Roskilde Kommunes kan få del i bredbåndspuljen.

Bredbåndspuljen er målrettet landområder, hvor der ikke er adgang til bredbåndshastigheder på mindst 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload, og på onsdagens bredbåndsmøde deltog Energistyrelsen, som er ansvarlig for Statens Bredbåndspulje. De fortalte om puljen, og hvordan man kan søge den.  Og salen var fyldt med spørgelystne roskildensere, der særligt havde fokus på, hvad de skal gøre for at få fingre i puljemidlerne. For der er seks krav, hvoraf et af kravene er, at man kan samle en række husstande i samme geografiske område – og netop det krav var mange optaget af at finde en løsning på.

Derfor arbejder Roskilde Kommune også på at understøtte de lokale projekter med hjælp og rådgivning for eksempel ved at koordinere imellem dem og hjælpe dem i gang med deres ansøgningsproces. Dette gøres blandt andet på to kommende workshops i Ågerup d. 28. august og i Viby d. 30. august.

Roskilde Kommune er meget opmærksom på vigtigheden af, at alle har adgang til hurtige bredbåndsforbindelser, derfor støtter kommunen med op til 2.000 kr. pr. husstand, såfremt ansøgningen imødekommes af Energistyrelsen.

Dato: 24. August 2018

03. September 2018