You are here

Knæk Cancer besøger Roskilde

Af Line Rieck
Kræftens Bekæmpelse og TV 2s Go' morgen og Go' aften Danmark drager igen på danmarksturne, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43. Som rosinen i pølseenden gør Knæk Cancer på tur stop i Roskilde, hvor der hele dagen igennem vil være aktiviteter og optrædener på Stændertorvet.

Torsdag 26. oktober står Roskilde i Knæk Cancers tegn. Det hele starter, når Go' morgen Danmark blænder op for morgen-tv live fra Stændertorvet, der dagen igennem danner ramme for en lang række aktiviteter, liveoptrædener og foredrag for både børn og voksne. Det hele rundes af med en mini-koncert med Rasmus Walter og Pernille Rosendahl, mens 'Tænd et lys'-ceremonien lyser op i mørket.

Overordnede program for Knæk Cancer på tur 2017

Kl. 07-09: Go' morgen Danmark - Mikkel Kryger er på live fra Stændertorvet

Kl. 08.15-10: Lokale indskolingselever er på Stændertorvet og laver Leg På Steg - et bevægelseskoncept med sjove og lærerige aktiviteter, som understøtter faglige læringsmål.

Kl.11-15: Lokale udskolingselever er på torvet for at afslutte deres deltagelse i den nationale fotokonkurrence Cool Uden Røg og kåre lokale vindere. De skal igennem quizzer, konkurrencer og sundhedseksperimenter, som sætter fokus på et liv uden tobak .

Kl. 11-19: Pladsen er åben med aktiviteter, musik og foredrag i fire telte, i Knæk Cancer Bussen og på Knæk Cancer Scenen. Der er madboder, konkurrencer og en rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning for både børn og voksne

Kl.11-15.30: På Knæk Cancer Scenen optræder lokale motionsforeninger samt lokale bands, kor og musikskoler. Roskildes borgmester og flere udvalgsformænd er på talerstolen, og en lokal Knæk Cancer-kræftforsker bliver interviewet om sin forskning og resultater og svarer på spørgsmål.

Kl.11-19: 'Ingen skal stå alene med kræft' Teltet. Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Roskilde, Kræftrådgivningen og Roskilde Sundhedscenter fortæller om patientstøtte og rådgivning for patienter, pårørende og andre interesserede.

Kl.11-19: Røgfri Fremtid Teltet: Fokus på tobaksforebyggelse med quizzer, konkurrencer og en mulighed for at tegne "Drømmen om en røgfri fremtid". Besøgende kan tage en snak med medarbejdere fra både Kræftens Bekæmpelses og Roskilde sundhedscentre om tobak og rygning, og sammen med lokale rygestoprådgivere er der mulighed for at få lavet en kuliltetest og få en snak om, hvordan du kan blive røgfri.

Kl. 11-19: Knæk Cancer Bussen , hvor en lokal hudlæge laver gratis modermærketjek, og konsulenter fra foreningen Look Good Feel Better giver kvinder i kræftbehandling inspiration til hudpleje og makeup. Lokalforeningerne sørger for, at du kan skyde dartpile efter "De 7 Tegn" på kræft, og du kan få en snak med diætister, sygeplejersker, læger, psykologer og fysioterapeuter m.fl.

Kl. 11-19: 'Tænd et Lys' Teltet ,hvor besøgende i løbet af dagen kan købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener, inden de sættes op i en Knæk Cancer-blomst inden lysceremonien.

Kl.11-19: 'Det Kreative Værksted #knækcancerblomst', hvor børn og kreative sjæle kan lave deres egen fortolkning af Knæk Cancer-logoblomsten og uploade det på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST - hvorefter Boozt.com donerer 20 kroner pr. blomst til Knæk Cancer.

Kl. 16-17: HPV- oplæg og spørgetime i 'Røgfri Fremtid Teltet

Kl. 16-19: Gratis modermærketjek ved lokal hudlæge i Knæk Cancer Bussen

Kl. 17:25: Go' aften Danmark (del 1) med vært Michelle Bellaiche sender live fra Stændertorvet

Kl. 17:55: Knæk Cancer - Tænd et Lys ceremoni med taler, musik og ét minuts stilhed

Kl. 18:25: Go' aften Danmark (del 2) med vært Michelle Bellaiche sender live fra Stændertorvet

Kl. 18:47: Minikoncert: Rasmus Walter og Pernille Rosendahl

Se det detaljerede program for dagen

Se alle de lokale indsamlingsaktiviteter og events til fordel for Knæk Cancer

Kræftrådgivningen i Roskilde holder i forbindelse med Knæk Cancer-ugen åbent hus torsdag 26. oktober.

Dato: 11. Oktober 2017

Senest opdateret:

12. Oktober 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik