Kommunen deler delebiler

• Delebil

Formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Bejer Paludan, ved den nye hybrid-delebil.

Roskilde Kommune har tegnet abonnement på to delebiler, som medarbejderne kan bruge i arbejdssammenhæng. Men de behøver ikke stå stille resten af dagen. Derfor kan alle andre borgere også bruge dem.

De fleste biler står stille det meste af tiden. Kommunen forsøger nu at få det modsatte til at ske nemlig, at to nye delebiler bliver brugt optimalt.

”Vi har i første omgang tegnet abonnement på to delebiler - en el-bil og en hybridbil. Bilerne skal bruges af kommunens medarbejdere, men vil kunne benyttes på lige fod af kommunens borgere, der har tegnet et abonnement”, fortæller formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Bejer Paludan.

”Idéen med forsøget er, at slå to fluer med et smæk. På den ene side prøver vi at introducere delebiler i et tæt befolket område i Roskilde for at se, om der er et behov for det. På den anden side skal vi undersøge, om ordningen kan medføre, at én eller to kommunalt leasede biler på denne måde kan udgå af kommunens bilflåde”, siger Jonas Paludan.

Mens kommunen betaler et fast månedsabonnement for de to biler kombineret med en afregning for timer og kilometer, har borgerne flere muligheder for at deltage i ordningen:

Uden et fast månedligt kontingent er timeprisen ca. 50 kr. og kilometerprisen 1,5 - 2 kr. Det inkluderer brændstof, forsikring, service, vedligehold, vinterdæk, grøn afgift osv.

Man kan også vælge at betale enten 300 eller 500 kr. i fast månedligt abonnement. Det gør timeprisen lavere – helt ned til under 25 kr.

Alle kan tilmelde sig ordningen på delebilen.dk eller downloade en app til både Android og IOS. Søg efter ”Hertz Delebilen” i Play Store eller App Store.

Dato: 02. Januar 2017

02. Januar 2017