Kommunen får to LAR-veje

Plan- og Teknikudvalget har besluttet, at en vej i Gadstrup og en i Jyllinge bliver lavet om til en såkaldt LAR-løsning, hvor regnvandet kan trænge ned i belægningen. Vejens overflade virker som en svamp, men den føles som en helt almindelig asfaltvej.

”Vi har valgt at lave to grusveje om til ”svampe-veje”. På den måde sparer vi både på vedligeholdelsen af grusvejene, og vi undgår, at der skal bygges nye, større kloakker”, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

”Der kommer ny belægning på Toftevej i Gadstrup, som er ca. 100 meter lang og har en tilhørende p-plads på ca. 200 m2. Toftevej har en del trafik på pga. FDF-hytten for enden ad vejen.
Også vejen til Hellig Kors Kirke på Agerskellet 10 i Jyllinge får den nye slags belægning. Vejen er ca. 130 meter lang, og menighedsrådet har igennem længere tid ønsket, at der bliver en fast belægning på stikvejen, så gæster til kirken kan gå tørskoet mellem Hellig Kors Kirke og p-arealerne” siger udvalgsformanden.

Vejen i Gadstrup bliver klar i år, mens vejen i Jyllinge er færdig i 2019.

Fakta

• Vejen bliver bygget op med et lag bundsikringgrus og oven på dette et lag drænstabilt grus.
  • Oven på gruslagene bliver lagt en særlig permeabel asfalt bestående af et bærelag og et slidlag.
  • Vejen skråner let ind mod midten, og når det regner, trænger vandet gennem asfalten og ned i gruset, som sørger for at afledningen af vandet bliver forsinket.
  • Langs vejens midte – under gruslagene – ligger et drænrør, som sikrer, at overskydende vand bliver ført væk.

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder