You are here

Kommunen og Roskilde Dampradio i retten

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Roskilde Dampradio vil som den eneste bruger ikke flytte for at give plads til nyt idrætscenter. Derfor skal Byretten i Roskilde onsdag d. 4. januar fastslå gyldigheden af Roskilde Kommunes opsigelse af låneaftalen med Roskilde Dampradio.

Roskilde Kommune bygger nyt idrætscenter på Kildegården. Det betyder at den gamle værkstedsbygning, Gartnergården, skal rives ned. Der er indgået frivillige aftaler med alle Gartnergårdens brugere på nær Dampradioen, som nægter at anerkende opsigelsen. Derfor skal byretten nu fastslå opsigelsens gyldighed.

Idrætsforeningerne i Roskilde har igennem mange år haft et stort ønske om forbedrede faciliteter især til springgymnastik, rytmegymnastik og bordtennis. Dette ønske realiseres nu med et idræts- og bevægelsescenter, som også giver plads til aktiviteter for aftenskoler, folkeskoler, klubber og foreninger.

Idræts- og bevægelsescenteret indgår i udviklingen af Kildegården og skal ligge der, hvor den gamle værkstedsbygning, Gartnergården, ligger i dag. Der har gennem de seneste to år været dialog med alle Gartnergårdens nuværende brugere, og der er indgået frivillige aftaler med alle på nær Roskilde Dampradio.

Roskilde Dampradio har afvist Roskilde Kommunes tilbud om erstatningslokaler og nægter at anerkende den opsigelse, som Roskilde Kommune har givet med 1 års varsel ud fra den eksisterende låneaftale. Onsdag d. 4. januar skal Byretten i Roskilde fastslå gyldigheden af Roskilde Kommunes opsigelse af låneaftalen med Roskilde Dampradio.

Roskilde Kommune påbegynder opførelsen af Idræts- og bevægelsescenteret til foråret 2017 og inden da skal Gartnergården være nedrevet.

Fakta

  • Roskilde Kommune har afsat 55 mio. kr. til Idræts- og Bevægelsescenteret
  • Byggeriet begynder i foråret 2017 og står færdigt til sommeren 2018
  • Centeret omfatter en stor springsal, trampolinsal, bordtennissal, 2 rytmesale og 3 bevægelsessale
  • Sociale områder, hvor man kan være sammen før og efter træning og se kammerater og andre hold træne, er en vigtig del af centeret
  • Der bliver mange muligheder for indkig til salene, både udefra og fra de sociale områder

Kontakt

Poul Knopp Damkjær
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Kultur og Idræt
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 40 58
Dato: 02. Januar 2017

Senest opdateret:

02. Januar 2017