Kronprinsesse Mary besøger Hedegaardenes Skole

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Kronprinsessen modtager en buket blomster ved ankomsten

Fotograf: Roskilde Kommune

Kronprinsessen deltager ved et arrangement om børneægteskaber, sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs og Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary var på besøg på Hedegaardenes Skole onsdag den 27. september, hvor hun blev modtaget af skoleleder Morten Naumann og af Red Barnets lokalformand Torben Stevold og borgmester Joy Mogensen. Besøget er arrangeret af Red Barnet for at sætte fokus på pigers rettigheder og børneægteskaber, og derfor var også udviklingsminister Ulla Tørnæs og Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm på Hedegårdenes Skole sammen med kronprinsessen.

Under besøget har kronprinsessen, udviklingsministeren og Red Barnets generalsekretær lyttet til elevernes meninger, overvejelser og bud på, hvordan vi kan sikre, at intet barn bliver gift væk.

Baggrund for besøget

Skolebesøget er startskuddet på en fælles indsats fra Red Barnet og den danske udviklingsministers side, der har til hensigt at skabe opmærksomhed om udfordringerne med pigers rettigheder og børneægteskaber. Skolebesøget leder samtidig op til et internationalt topmøde i Senegal den 23. oktober, hvor netop børneægteskaber er på dagsordenen.

Her mødes topledere fra Afrika og resten af verden for at diskutere en fælles indsats for at opnå FN’s verdensmål nr. 5 om ligestilling mellem kønnene og afskaffelse af børneægteskaber inden 2030. Skoleelevernes budskaber bliver med skolebesøget en del af det danske bidrag ved topmødet i Senegal.

Dato: 27. September 2017

27. September 2017