Kystsikring af havnen er nået ca. 1/3

• Kystsikring_havnen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen, borgmester Joy Mogensen og formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Paludan, deltog den 23. august, hvor projektet startede.

• Kystsikring_havnen

Arbejdet med at kystsikre Roskilde Havn fra sejlklubben til vandrehjemmet er nået omkring 100 af de 300 meter, som bliver længden på den nye mur. Med den hastighed er muren klar omkring den 1. december i år.

Lige nu består arbejdet i at støbe et bredt fundament i ca. 120 cm. dybde. Ovenpå kommer muren, som nu er ved at blive konstrueret i armeringsjern, hvorefter den bliver støbt i beton.

Kystsikringen bliver en fast mur på lidt under 1 meter i højden – over jorden. Den vil beskytte mod oversvømmelser op til 2,3 meter over dagligt vande. Efter stormen Bodil i 2013 steg vandet til 2,06 meter.

I muren bliver der indbygget gennemgange fra de bagvedliggende private haver. Der kommer to større gennemgange ved roklubben og sejlklubben. Gennemgangene bliver lukket med planker i aluminium, når vandet stiger.

Der er to etaper i arbejdet: Selve kystsikringen og en fornyelse af havnepromenaden med ny belægning, lamper, bænke mv.

Den samlede byggeperiode er august 2017 – juni 2018. Kystsikringen er i fuld gang nu, og havnepromenaden følger efter i 2018.

Kystsikringen vil dække hen til broen ved Vikingeskibsmuseet, da stykket fra vandrehjemmet til broen allerede er sikret. Vikingeskibsmuseet sikrer selv i disse uger Museumsøen og museet.

Bygherrer er Roskilde Kommune og digelaget Inderfjord Vest.

Projektleder Bjørn Viinblad Mikkelsen
4631 3703, Bjornvm@roskilde.dk