You are here

Kystsikring på en time

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
  • Roskilde_Havn_kystsikring

  • Roskilde_Havn_kystsikring

  • Roskilde_Havn_kystsikring

  • Roskilde_Havn_kystsikring

  • Roskilde_Havn_kystsikring

    Formand for digelaget, Flemming Østergaard

  • Roskilde_Havn_kystsikring

  • Roskilde_Havn_kystsikring

Roskilde Havn er klar til næste stormflod. En ny mur er nu færdig, og digelaget ved Roskilde Inderfjord vest har holdt beredskabsøvelse for at teste den del af sikringen, der skal sættes op, hvor der er ”huller” i muren. Det hele kan være klar på en time.

Kystsikringen er en fast mur på lidt under 1 meter i højden. Den vil beskytte mod oversvømmelser op til 2,3 meter over dagligt vande. Efter stormen Bodil i 2013 steg vandet til 2,06 meter.

I muren er der indbygget gennemgange fra de bagvedliggende private haver. Der er to større gennemgange ved roklubben og sejlklubben. Gennemgangene bliver lukket med planker i aluminium, når vandet stiger. Det er dette, der nu er afprøvet for første gang.

Kystsikringen dækker hen til broen ved Vikingeskibsmuseet, da stykket fra vandrehjemmet til broen allerede er sikret. Vikingeskibsmuseet sikrer selv Museumsøen og museet.

Langs muren bliver der i indhak lavet siddemøbler i hårdt træ. Der kommer ny lamper, og belægningen bliver udskiftet. Det sker sidst på foråret, når jorden er tilstrækkelig varm til, at belægningen kan komme på.

Yderligere oplysninger
Chefkonsulent Jeremy Andrew Dennis
4631 3702, Jeremyad@roskilde.dk

Dato: 11. December 2017

Senest opdateret:

11. December 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik