Kystsikring på havnen går i jorden

• Kystsikring_havnen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen, borgmester Joy Mogensen og formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Paludan, deltog den 23. august, hvor projektet startede.

• Kystsikring_havnen

Det forberedende arbejde med at kystsikre Roskilde Havn og gøre havnepromenaden flottere er nu gået i gang. Erhvervsminister Brian Mikkelsen, borgmester Joy Mogensen og formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Paludan, havde de store smil fremme på den historiske dag. Sikringen er klar til vinter.

Bodil ramte for 3½ år siden, hvor vandet kom op i 2,06 meter.

Nu går det første projekt til kystsikring i jorden med det forberedende arbejde på Roskilde Havn. Selve kystsikringen går i gang i uge 37. Dermed er havnen sikret, HVIS vi får en storm til vinter.

Kystsikringen vil dække hen til broen ved Vikingeskibsmuseet, hvor stykket fra vandrehjemmet til broen allerede er sikret. Vikingeskibsmuseet sikrer selv Museumsøen og museet med en bevilling fra kommunen.

Kystsikringen bliver en fast mur på lidt under 1 meter i højden. Den vil beskytte mod oversvømmelser op til  2,3 meter over dagligt vande. Sikringen bliver ca. 300 meter lang.

I muren bliver der indbygget gennemgange fra de bagvedliggende private haver. Der kommer to større gennemgange ved roklubben og sejlklubben.

Langs muren bliver der i indhak lavet siddemøbler i hårdt træ. Der kommer ny lamper, og belægningen bliver udskiftet.

Byggeperioden er ind til juni 2018. Kystsikringen kommer i efteråret/vinteren 2017, og havnepromenaden følger efter i 2018.

Projektet på Frederiksborgvej er indstillet, da der ikke var et fælles ønske blandt borgerne om en sammenhængende sikring.

I Jyllinge Nordmark er det håbet, at projektet der kan gå i udbud efter nytår.

Bygherrer på havnen er Roskilde Kommune og digelaget Inderfjord Vest.

Miljø
Afdeling Miljø og Byggesag